МІСЦЕВІ РАДИ МАСОВО ПІДТРИМУЮТЬ ЮЩЕНКА

Вівторок, 23 листопада 2004, 14:06
***
23 листопада Хмельницька міська рада прийняла рішення про недовіру ЦВК, невизнання попередніх результатів виборів через значні фальсифікації.

Визнала законним вибір громадян Хмельниччини і визнала переможцем виборів Ющенка.

***

Тернопільська міська рада висловила недовіру Центральній виборчій комісії з приводу результатів підрахунку голосів у другому турі виборів президента.

***

Самбірська міська рада (Львівська область) своїм рішенням визнала Ющенка президентом, обраним у ході повторного голосування 21 листопада, і вирішила виконувати його накази й розпорядження.

***
Луцька міська рада вимагає від ЦВК не визнавати результати виборів президента України на тих виборчих дільницях та округах, де були зафіксовані масові порушення Закону України "Про вибори Президента України".

Також у рішенні міськради містяться вимоги до Верховної Ради України захистити конституційні права громадян України та притягнути винних за фальсифікації під час виборів до відповідальності.

Луцька міськрада також закликала територіальні громади, політичні партії та громадські організації діяти в рамках чинного законодавства під час проведення масових акцій протесту.

Лучан, які задіяні у функціонуванні систем життєзабезпечення міста, міськрада закликала не залишати свої робочі місця і брати участь у масових політичних акціях у позаробочий час. Це стосується і загальноосвітніх шкіл.

Рішення міської ради перед 10-тисячним мітингом, що зібрався біля її стін, оголосив Луцький міський голова Антон Кривицький. Він виступав із помаранчевим шарфом на шиї.

***
Трускавецька і Дрогобицька міські ради (Львівська область) своїм рішенням визнали Ющенка президентом, обраним у ході повторного голосування 21 листопада, і вирішили виконувати його накази й розпорядження.

Зі слів представника Трускавецької міськради, рішення було прийняте в понеділок на сесії ради після мітингу на підтримку Ющенка, рішення підтримали одностайно всі присутні на засіданні депутати.

***
Вишгородська міська рада (Київська обл.) прийняла рішення про визнання Ющенка законно обраним Президентом України.

На цей час рішення про визнання Ющенка Президентом України ухвалили, Івано-Франківська, Львівська, обласні ради, Вінницька, Тернопільська, Львівська міські ради.

Київська міська рада вирішила висловити громадську недовіру ЦВК і звернутись до депутатів Верховної Ради України щодо невизнання ними попередніх результатів підрахунків голосів.

За новинами УНІАН, Українських Новин та Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування