МЗС ПЕРЕЙШОВ НА БІК ЮЩЕНКА

Вівторок, 23 листопада 2004, 20:50
У вівторок у прес-центрі Віктора Ющенка речник Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський від імені всього дипломатичного корпусу України заявив про підтримку Віктора Ющенка.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив сам Лубківський.

Як повідомляє прес-служба Центрального штабу Ющенка в оприлюдненій Лубківським заяві йдеться про те, що в час історичного вибору українські дипломати вважають своїм професійним і людським обов'язком заявити власну громадянську позицію.

"Ми не можемо мовчки спостерігати за ситуацією, яка здатна поставити під сумнів демократичний розвиток України... врешті, призвести до міжнародної ізоляції держави", - зазначається у зверненні.

"...державу повинен очолити лідер, який має справжній мандат довіри українського народу та чий особистий моральний авторитет буде визначальним для зміцнення авторитету й ролі України у світі", - наголошується в заяві.

Лубківський підтвердив, що співробітники зовнішньополітичного відомства були, є і залишаються з українським народом.

"Залишаючись відданими своєму професійному обов'язкові, ми продовжуємо діяти по совісті, професійно та фахово задля захисту національних інтересів держави й кожного українця у світі", - мовиться далі в заяві.

Речник зовнішньополітичного відомства розповів, що заяву підписали 150 провідних українських дипломатів.

"Наразі це звернення відкрите для підписів усіх дипломатів, які бажають висловити свою громадянську позицію", - зазначив Лубківський.


Читайте також:

Українські дипломати повстали проти фальсифікації виборів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News