ЮЩЕНКО ОГОЛОСИВ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПОЛІТИЧНИЙ СТРАЙК

Вівторок, 23 листопада 2004, 23:00
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко оголосив про рішення провести всеукраїнський політичний страйк.

Про це він заявив зі сцени під час багатотисячного мітингу на Майдані Незалежності в середу.

За словами Ющенка, таке рішення було ухвалено під час координаційної ради блоків політсил, які підтримують його як кандидата в президенти, засідання якої відбулось в середу.

"Декілька хвилин назад ЦВК 9 голосами сформувала кінцеві висновки по результатам виборів, де на два з лишнім відсотки мене опередив Янукович. Цим рішенням вони хотіли поставити нас на коліна, сказати, що ми бидло. Вони хотіли сказати, що попри все їхні маніпуляції беруть верх над людським голосом, над людською мовою", - заявив він.

"Я вас благаю, - звернувся Ющенко до присутніх, - від цієї звістки ні в кого не повинна появитися жодна сльоза. Шановні друзі, влада зробила те, що ми її очікували. Вона крутиться, як вуж під вилами", - сказав він.

Він також додав, що влада буде творити любе беззаконня, щоб здійснити генеральний план: довести до завершення здійснення перевороту.

"Влада вибрала найпримітивніший шлях – шлях ескалації конфлікту. Вона не пішла на переговори, вона відкинула можливість проведення політичних переговорів і пошуку узгодженого рішення", - сказав він.

"Шлях до компромісу через демонстрацію народом своєї волі – це єдиний шлях, який допоможе нам вийти з конфлікту. Тому комітет національного порятунку оголошує всеукраїнський політичний страйк. Це, шановні друзі, наша відповідь на те політичне безчинство, яке робить режим Кучми-Януковича", - сказав він.

Ющенко також повідомив, що відповідальність за захист демократії в Україні на себе бере створений комітет національного порятунку.

Виступаючи зі сцени після Ющенка, Мороз пояснив, що всеукраїнський страйк означає, що "ми звертаємось до свого активу на місцях, це означає, що наш актив організовує свідомих громадян".

Також, за його словами, передбачаються зняття занять в школах, університетах та на підприємствах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування