США НЕ ВИЗНАЄ ЯНУКОВИЧА ПРЕЗИДЕНТОМ. Кучмі будуть санкції

Середа, 24 листопада 2004, 19:19
США не визнає результати суперечливих виборів в Україні легітимними.

Про це в середу заявив держсекретар США Колін Пауел.

"Це критичний момент для української влади. Вона повинна вирішити - вона на боці демократії чи ні, вона на боці українського народу чи ні", заявив Пауел, виступ державного секретаря США Коліна Пауелла транслював "5 канал".

"Якщо українська влада негайно не відреагує на ситуацію, ми повинні будемо переглянути наші відносини з Україною. Йдеться про атлантичну інтеграцію, а також про індивідуальну відповідальність тих, хто має відношення до порушень у ході виборів", заявив він.

"Центральна виборча комісія щойно оприлюднила результати виборів і визнала чинного прем'єр-міністра переможцем. Ми не можемо прийняти цих результатів. Їх також не визнає світова громадськість – оскільки не було розслідування зафіксованих численних порушень та фальсифікацій".

"Ми закликаємо до повного перегляду результатів виборів. Ми вважаємо, що для української влади ще не пізно зважити на волевиявлення українського народу. Країни у всьому світі нині спостерігають за ситуацією в Україні".

"Вранці я розмовляв з президентом України Леонідом Кучмою. Я закликаю його використати усі доступні легітимні засоби для перегляду результатів виборів. Я також говорив про неможливість застосування сили проти демонстрантів".

"Цю ситуацію ми обговорювали з головою Європейської комісії Баррозо і Хав'єром Соланою. Запевняю, що вони поділяють нашу думку. Ми також говорили з польською владою і підтримали заяву президента Кваснєвського".

"Ми зв'язалися з міністром закордонних справ Росії Лавровим і обговорили недопустимість застосування насилля та тиску на українських людей", - зокрема заявив держсекретар США Пауелл.

"Поки що ми не ухвалювали рішення щодо будь-яких санкцій. Ми хотіли б дочекатися, чим все завершиться", - сказав держсекретар журналістам, повідомляє Reuters.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування