"НАША УКРАЇНА" ВИМАГАЄ ЗВІЛЬНЕННЯ ЯНУКОВИЧА, ВАСИЛЬЄВА, БІЛОКОНЯ. Комуністи - відсторонення Кучми

Субота, 27 листопада 2004, 13:36
Фракція блоку партій "Наша Україна" закликає Верховну Раду ініціювати відставку Кабінету Міністрів і призначити переголосування другого туру виборів президента на 12 грудня.

Про це заявив від імені фракції один з лідерів фракції, депутат Ради Віктор Пинзеник.

"Наша Україна" запропонувала для проведення виборів сформувати тимчасовий уряд, що буде управляти країною до завершення президентських виборів.

Блок також вимагає висловити недовіру чинному складу Центральної виборчої комісії й сформувати його на паритетній основі.

"Наша Україна" також закликає Раду ініціювати звільнення голів обласних державних адміністрацій, відповідальних за фальсифікацію виборів у регіонах.

Фракція НДП та ПППУ висловлюється за переголосування другого туру виборів за участю кандидатів Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

Про це заявив лідер цієї фракції Валерій Пустовойтенко.

Водночас він зазначив, що всередині фракції позиції по ряду питань не співпадають, зокрема, щодо визнання голосування у другому турі виборів 21 листопада.

Пустовойтенко закликав до необхідності проведення конституційної реформи.

Крім того, він висловився за укладення пакту стабільності і розвитку, який на сьогодні вже розроблений політологами. За його словами, це дало б змогу зберегти стабільність у державі і сприяти домовленості між різними сторонами.

Компартія пропонує такі рішення - вважати вибори такими, що не відбулися. Вони настоюють не на переголосуванні, а на повторних виборах.

"Необхідно створити умови, щоб ми не займалися подвійною мораллю – основна фальсифікація відбулася під час першого туру виборів", заявив голова фракції КПУ Симоненко.

Лідер КПУ запропонував призупинити виконання діючим президентом його повноважень та винятково виключно рішеннями парламенту.

"Ви всі бачите, яку загрозу несе посада президента – загрозу кровопролиття і розколу нації", каже Симоненко.

Він також пропонує створити тимчасову слідчу комісію про розслідування дій державних органів під час виборів.

За матеріалами Українського вибору,УНІАН, Української правди

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News