Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТІГІПКО ПІШОВ З ПОСАДИ ГОЛОВИ НБУ І З ШТАБУ ЯНУКОВИЧА. І переходить в опозицію до Ющенка

Понеділок, 29 листопада 2004, 11:26
Сергій Тігіпко вирішив піти у відставку з посади голови Національного банку України.

Про це він заявив в понеділок на прес-конференції в Києві.

Тігіпко сказав, що вирішив повністю присвятити себе політичній діяльності. Він подякував за співпрацю працівникам банків, з якими співробітничав під час роботи на своїй посаді.

Тігіпко наголосив, що суміщати посади в такий напружений час не є можливим.

На його думку, "сьогодні набагато важливіше вирішити політичну ситуацію, інакше і в економіці, і в фінансовій сфері буде дуже багато проблем".

Тігіпко зазначив, що на нього ніхто не впливав, коли він приймав рішення залишити посаду голови НБУ.

Він також зазначив, що повідомив про своє рішення президента Кучму ще в неділю, перед засіданням Ради національної безпеки і оброни України. Тігіпко збирається в понеділок подати президентові заяву про звільнення.

Одночасно він заявив, що піде з посади голови передвиборчого штабу Януковича.

"Я не залишаюсь головою штабу. Я можу сказати, що практично свою функцію ми виконали, коли було проведено голосування… Янукович повинен далі приймати рішення і як діючий прем'єр-міністр, і як політик", - сказав Тігіпко.

Він наголосив, що йому не соромно за свою роботу начальником центрального виборчого штабу Януковича.

"Я не робив нічого такого, щоб ішло в розріз з моїми принципами… мені соромно за те, що ми своєю кампанією розділили країну. Розділили достатньо серйозно". Тігіпко вважає, що в цьому винні обидві сторони виборчих перегонів.

Він також розкритикував рішення Всеукраїнського з'їзду народних депутатів і депутатів місцевих рад у Сіверодонецьку і наголосив, що вважає сепаратистські настрої у деяких регіонах "безумством".

"Що стосується рішення з'їзду (у Сіверськодонецьку), то безумовно ніяким рішенням цього з'їзду я підпорядковуватись не буду, і я зроблю все, щоб найближчим часом ми пройшли це питання", - зазначив Тігіпко.

Він наголосив, що "ті люди, які порадили Януковичу підтримати чи заявити про підтримку рішень з'їзду, зробили для нього "погану службу".

Проте Тігіпко наголосив, що "ворогів народу" зараз шукати не треба. "Натомість треба дослухатись до проблем як мінімум двох регіонів України і намагатись їх вирішити", - підкреслив він.

Тігіпко зазначив, що штаб Януковича фактично вже припинив свою роботу.

За його словами, після виборів його попросили попрацювати у штабі Януковича ще один тиждень, і він це зробив.

Тігіпко також заявив, що буде в опозиції до нового уряду, якщо президентом стане Віктор Ющенко.

"Якщо президентом стане Ющенко, то я заявляю, що буду в опозиції до нового уряду. Я спробую створити кваліфіковану опозицію, яка буде розумно, не дуже емоційно, дуже грамотно опонувати новому уряду та зможе знаходити і пропонувати свої варіанти вирішення і політичних, і економічних проблем", - сказав Тігіпко.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування