Бокс. Вілліямс в нокатуі, Кличко знову чемпіон!

Неділя, 12 грудня 2004, 11:55
Українець Віталій Кличко відстояв свій титул чемпіона світу у суперважкій за версією WBC. У неділю ранком за київським часом у Лас Вегасі на рингу казино „Mandal Bay” Кличко у середині восьмого раунду нокаутом переміг британця Денні Вілліямса.

Причому, протягом поєдинку Вілліямс чотири рази побував в нокдауні. Але останній його політ на підлогу рингу виявився для боксера, який переміг Тайсона, останнім в цьому двобої. Рефері Джей Найт розпочавши рахунок, уважно вдивився в затуманені очі та розбите лице Вілліямса і зафіксував перемогу нокаутом Кличка-старшого.

Події, які передували цьому поєдинку, у першу чергу були не на користь Вілліямса. „Помаранчева” революція, яка в ці дні відбувається в Україні і яку підтримали брати Клички, ще більш додала відповідальності перед Віталієм за результат цього бою.

По-друге, своїми висловами перед боєм, в яких Вілліямс зазначав, що Кличко боягуз, він ще більш налаштовував Віталія. І в третє, Кличку у цьому поєдинку було що втрачати на відміну від його суперника, який за свою кар`єру може похизуватися лише одним двобоєм з „кволим Тайсоном”, якого він, до речі, переміг.

Вже перший раунд міг стати для Вілліямса останнім в цьому двобої. Серія з ударів восьми, де передували прямі правою в голову та кілька аперкотів лівою, відправила британця на підлогу рингу. Рефері відрив рахунок, але суперник Віталія піднявся ноги. За 30 секунд відбувся гонг на закінчення першого раунду, який врятував Денні.

Незважаючи на те, що кілька хвилин тому Вілліямс отримав у голову ударів масою щонайменше в тонну, другий раунд він провів більш впевнено і навіть одного разу дістав Віталія лівим джебом.

Щоправда, в цьому поєдинку Віталій Кличко провів, напевно, свій найбільш грамотний бій за часі виступів на рингу в тактичному плані. Українець не кидався з притаманною йому злістю на суперника, а поступово „розкачував” „ворога”, знаходивши „щілини” в які можна було дістати Вілліямса. І діставав.

У третьому раунді Вілліямсу знову довелося „цілувати” настил рингу. Під завершення трьохвилинки Віталій аперкотом зліва відправив свого суперника ще в один нокдаун, але за кілька секунд знову пролунав рятівний для Вілліямса гонг.

У всіх подальших раундах включно до восьмого, Віталій поступово пробивав захист англійця. У середині сьомого раунду правий джеб Віталія жбурнув 122 кілограмову масу Денні під самісінькі канати. Але знову „твердолобий” Вілліямс, який, падаючи, головою влучив в стійку кута рингу, піднявся, незважаючи на відкритий рахунок судді.

І хоча вже з третього раунду було помітно, що Віталій втомився, завершити свій бій він зумів дуже красиво. Після 1 хвилини та 50 секунд восьмого раунду Віталій аперкотом лівою пробив підборіддя Вілліямса, а потім двома прями ударами з лівої та правої руки відправив свого опонента знову на підлогу рингу. При чому тіло його суперника аж піднялося в повітря перед тим, як грохнутися на ринг. Утім, Вілліямс знову швидко піднявся..., але рефері зупинив бій. Кличко – чемпіон!

На даний момент ні в кого вже не викликає сумнівів чемпіонство Віталія. Щоправда, попереду будуть ще більш тяжкі двобої, адже чемпіон за версією WBA Джон Руїз вже кинув виклик українцю, якщо той переможе Вілліямса.

Прикро, але Кличка в рингу в помаранчевих трусах з написом „Ющенко - президент”, ми так і не побачили. Щоправда, цьому є своє пояснення. За контрактом на цей бій Віталій повинен був виходити в ринг в чорних трусах, а Вілліямс в білих.

Утім, Віталій на свої труси приладнав з боку помаранчеву стрічку, а вся команда українця була в революційного кольору України кепках. До того, ж велика кількість 12-тисячного залу, де відбувався бій, була в помаранчевих кольорах, а після перемоги Віталій попросив у глядачів двобою плакат „Так! Ющенко”, який був піднятий над головою переможця – у той момент, коли камери на весь світ показували щасливе обличчя чемпіона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News