ШТАБ ЯНУКОВИЧА ОСКАРЖУВАТИМЕ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ У СУДІ

Понеділок, 27 грудня 2004, 15:27
Штаб кандидата в президенти Віктора Януковича оскаржить у Верховному суді результати голосування на президентських виборах 26 грудня.

Про це заявив журналістам у понеділок у Києві вповноважений представник Януковича в Центральній виборчій комісії Нестор Шуфрич.

За його словами, команда Януковича має намір доводити у Верховному суді (ВР), що системні порушення під час голосування 26 грудня не дають можливості встановити достовірні результати виборів.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не вважає він, що команда Януковича копіює дії команди його опонента Віктора Ющенка після голосування 21 листопада, Шуфрич сказав: "Це буде повне "дежа вю" для ЦВК і для всього суспільства".

Разом з тим він відзначив, що закон передбачає тільки такий шлях.

Шуфрич не виключив, що прихильники Януковича вийдуть на вулицю із протестом, однак підкреслив, що команда Януковича не планує таких акцій. Разом з тим він відзначив, що в штаб надходить інформація про бажання прихильників цього кандидата висловити свою позицію.

Як повідомлялося, підсумки другого туру виборів 21 грудня оскаржив у ВР представник Ющенка.

3 грудня Верховний суд визнав, що в другому турі президентських виборів 21 листопада мали місце фальсифікації, які унеможливили достовірно встановити результати президентських виборів.

Крім того, суд визнав дії ЦВК по встановленню результатів повторного голосування й складання протоколу за результатами повторного голосування від 24 листопада неправомірними.

Постанову ЦВК від 24 листопада про результати виборів президента України й обрання президентом чинного прем'єра Віктора Януковича суд вирішив скасувати.

Переголосування другого туру виборів президента було призначено на 26 грудня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування