ЯНУКОВИЧ НЕ ВИЗНАЄ ПОРАЗКУ

Понеділок, 27 грудня 2004, 18:48
Віктор Янукович не визнає свою поразку на виборах президента України.

Про це він заявив на брифінгу у своєму штабі в понеділок: "Я ніколи не визнаю такої поразки, бо порушені Конституція і права людини. Загинули люди (Янукович має на увазі загибель інвалідів начебто від того, що не могли проголосувати вдома)".

"І якщо я казав про те, що коли проллється крапля крові, мені таке крісло не потрібне - то тут не крапля, а тут життя людей..", - сказав він.

На запитання, чи будете оскаржувати результати виборів у суді Янукович відповів: "Ми будемо діяти за законами України".

"Але в мене нема представників у ЦВК, через ЦВК заблокували одного з кандидатів в президенти", - поскаржився Янукович.

Він також звинуватив Верховний суд, який визнав вибори 21 листопада недійсними, у порушенні Конституції і закону.

"І сьогодні я не вірю цивільній палаті, і домагатимуся, щоб розглядала нашу скаргу вся колегія і щоб це було публічно, як і в перший раз", - заявив Янукович.

Янукович сказав, що буде вимагати скасування перемоги Ющенко: "Ми будемо домагатися розгляду в суді цього питання, однозначно перегляду підсумків голосування і скасування результатів".

Янукович сказав, що після 21 листопада "ми побачили, що всі рішення Верховної Ради і Верховного суду приймалися з порушенням законів України і Конституції".

"Ті дії, які команда Ющенка проводила в регіонах – також були з порушенням: списки людей, що проголосували за мене, вивішувалися в церкві, їхніх дітей переслідували, журналістів теж – виводили на майдани і говорили, що вони вороги народу".

"Опозиція в особі Ющенка Віктора Андрійовича показала модель майбутньої влади, яку вони бачать".

У той же час Янукович сказав, що в нього "немає конкретних фактів порушень". "Їх було багато, у тому числі в Києві – проводилася наочна агітація, на дільницях не була знята атрибутика мого опонента".

На запитання як його рішення корелюється з його ж пропозицією до Ющенка на дебатах, що "якщо Ющенко програє, то він визнає поразку, якщо Янукович, то він визнає", кандидат сказав:

"Коли я пропонував пану Ющенку сісти за стіл переговорів, було багато питань, які я хотів з ним обговорити особисто. Але вони, перш за все, стосувались гарантій того, що ми обидва будемо йти законним шляхом. Перше, коли я це пропонував дехто зрозумів, що я хотів би щось в цих переговорах отримати для себе особисто".

"То я хочу сказати, що мені особисто нічого не потрібно, я ніколи свої особисті питання не ставив поперед державних, які існують", - додав Янукович.

Він висловив побажання повернутися в конституційне поле. "І моя пропозиція була, щоб ми заспокоїли суспільство. Але я ніколи, якщо таким чином отримуються перемоги, я до цього ніякого відношення не хотів би мати", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування