КІРПУ ЗНАЙДЕНО З ВОГНЕПАЛЬНИМИ РАНАМИ

Понеділок, 27 грудня 2004, 20:05
Міністр транспорту Георгій Кірпа був знайдений мертвим зі смертельними вогнепальними ранами на своїй дачі в Бортничах, повідомляє 5 канал.

Ведучий Роман Скрипін підкреслив, що ця інформація перевіряється і уточнюється.

Прес-секретар Держдепартаменту залізничного транспорту "Укрзалізниця" Едуард Занюк підтвердив факт смерті патрона, не коментуючи причини смерті.

У той же час, згідно даним РІА "Новини", Занюк підтвердив, що смерть наступила в результаті вогнепального поранення.

За даними джерела "Інтерфакс-Україна" у столичному головкомі міліції, поки можна говорити "про раптову смерть на дачі під Києвом".

Все інше, за його словами, - закрита інформація. На питання чи було це смерть чи загибель, прес-секретар сказав, що висновок зроблять слідчі органи.

За даними 5 каналу, приблизно о 15 годині Кірпа провів з дачі дружину. Після цього, десь о 16 годині він комусь телефонував.

Близько 18 години знайшли тіло міністра. Не виключено, що він вчинив самогубство, оскільки поруч із ним знайшли пістолет.

За іншими даними міністр транспорту помер від серцевого нападу.

Обставини смерті з'ясовуються. Прес-секретар міністра транспорту Костянтин Ремезовський допустив, що обставини смерті можуть бути прокоментовані у вівторок вранці.

Як передає з місця події кореспондент НТН, в Бортничах побував Генпрокурор Святослав Піскун, який залишив дачу міністра о 10 вечора.

За даними Інтерфакс-Україна, там працює оперативно-слідча група столичного главку. Там також перебуває заступник міністра внутрішніх справ, начальник головного управління по боротьбі із оргзлочинністю Михайло Манін.

Зараз дача міністра оточена кордоном. Біля дачі стоїть кілька машин генпрокуратури і міліції. Міліція відмовляється коментувати події.

За даними телеканалу НТН, пізно ввечері в "Укрзалізниці" відбулася екстрена нарада.

За даними 5 каналу, на думку колишнього першого заступника міністра транспорту Івана Салія, смерть Кірпы може бути пов'язана "з фінансовими справами і боргами". За словами Салія, гроші на будівництво моста в Києві повністю витрачені, а саме будівництво завмерло у зв'язку з відсутністю фінансування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News