ЯНУКОВИЧ ІДЕ У ВІДПУСТКУ і поміняв "зрадника" Тігіпка на Чорновола. Тепер його не звільниш з прем'єра

Неділя, 5 грудня 2004, 23:00
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє про те, що йде у відпустку для ведення виборчої кампанії.

Про це сам Янукович заявив в ефірі телеканалів "НТН" та "Україна" у понеділок увечері.

"Всі сили потрібно віддати на підтвердження моєї перемоги на виборах. Тому в сформованих умовах я вирішив піти у відпустку для ведення передвиборчої кампанії", - сказав Янукович.

"Єдине, про що я прошу президента України, голову Верховної ради й народних депутатів - дайте допрацювати цьому складу уряду до кінця виборів", - сказав кандидат.

Янукович підкреслив, що йде на вибори, тому що за нього проголосували мільйони людей України. Будь-яке інше рішення було б несправедливим щодо моїх виборців. "У тому регіоні, де я виріс, боягузтво й зрадництво вважається найбільшим гріхом", - підкреслив він.

Янукович засудив рішення Верховного Суду, назвавши його таким, що суперечить закону.

Однак, відзначив при цьому, що "тільки голосування за кандидата, що має легітимність за результатами конституційного голосування, може повернути країну в конституційне русло й дати можливість вийти із кризи".

"Мої супротивники використовують пропагандистські штампи: режим Кучми-Януковича. Я вам скажу, як це було. Я хотів зробити для всієї України, таке ж економічне диво, яке було в останні роки в Донбасі, коли я працював головою адміністрації. Тому довелося йти на політичні компроміси, максимально стримувати свої емоції", - заявив Янукович.

За його словами, це було "не угодовство" й "не популізм". "Тому що в цій ситуації найбільше постраждали мої власні позиції. Але це було на користь всій Україні", - сказав він.

"Тому така угода між новими й старими політиками була виправдана. При всіх мінусах особисто для мене. Я це добре розумію. Сьогодні я добре розумію, що сильна й процвітаюча Україна жадає від мене повністю відкритої політики", - заявив Янукович.

"Сьогодні я можу відкрито сказати, що в країні все таки ці 2 роки існували дві влади: нова й стара. Так що висновки робити громадянам: Янукович - новий кандидат, нової влади чи старої. А Ющенко, я впевнений, це спроба реваншу старої влади!", - додав він.

За його словами, він "чесно намагався дотримуватися слова до кінця", і до кінця сподівався на порядність своїх партнерів.

"Але це зовсім не означає, що всі, хто намагався бути в одному кадрі зі мною, мої союзники. Іноді доходило до відвертих провокацій. І хоча протягом всієї кампанії я відчував внутрішню протидію, незважаючи на це ми перемогли", - заявив він.

"Моя команда очистилася від боягузів і випадкових людей, і слава Богові", - підкреслив Янукович.

Він заявив, що буде будувати штаби винятково на "твердих прихильниках". І повідомив, що новим керівником його штабу став Тарас Чорновіл.

Янукович обвинуватив своїх опонентів у залякуванні країни розколом. "Ніякого розколу, слава Богу немає й не буде! Як кажуть, навіть не сподівайтеся!", - заявив прем'єр у відпустці.

У той же час він визнав існування "шантажу" розколом, однак обвинуватив у ньому не східних губернаторів, а прихильників Ющенка.

"Питання про так звану автономію південного сходу або Новоросії - це лише емоційна реакція людей у Донецьку й Криму, Харкові й Одесі на реальну загрозу розколу, що є стратегією (опонентів). Найбільша загроза розколу країни була після 22 листопада, в стінах Верховної Ради, у низці Західних областей і на вулицях Києва", - відзначив він.

Він також заявив, що був проти приходу в Київ шахтарів і застосування сили. "Можливо, хтось сприйняв мою позиції, як відсутність волі до перемоги, але я доведу 26 грудня, що в мене є не тільки воля, але й підтримка більшості народу України", - заявив Янукович.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Пішовши у відпустку, прем'єр Янукович зробив неможливою свою відставку.

Згідно з Кодексом законів про працю України, "не допускається звільнення працівника в період його тимчасової непрацездатності, а також у період перебування працівника у відпустці".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...