Литвин після всього хоче побігати і покричати. Він каже, що і горілка набридає

Середа, 8 грудня 2004, 17:29
Спікер Володимир Литвин відчуває "спустошення" після усіх компромісних рішень у парламенті.

"Я все віддав, живу 19 годиною, коли ми проведемо товариську зустріч з футболу, і я зможу там накричатися", - сказав Литвин.

Події після 21 листопада він назвав "величезним уроком для України і величезним проривом у світоглядних засадах". "Представники влади зрозуміли, що українськими людьми маніпулювати неможливо".

"В Україні є громадянське суспільство, відбулася і ствердилася нація", - додав він.

Також, за словами спікера, "парламент підтвердив, що керувати ззовні ним неможливо".

"Ті, хто бідкається щодо економічних досягнень – ми завоювали у більшому", - сказав Литвин.

Литвин описав події цих часів: "Спочатку створимо проблему, потім заводимо її в глухий кут, мобілізуємося і за допомогою титанічних зусиль виходимо".

Говорячи про позицію БЮТ оскаржити зміни до Конституції у Конституційному суді, Литвин сказав, що це їх право і треба зібрати лише 45 підписів.

"Але факт, що за це проголосувало понад 400 депутатів, буде враховуватися при розгляді питання. Якщо буде подання до Конституційного суду, це може ускладнити процеси в суспільстві", - сказав Литвин.

Коментуючи розмови, що новий президент спробує відмінити політреформу, щоб не позбуватися повноважень, Литвин сказав: „Набридає все, навіть горілка. Але влада ніколи не набридає. Її, як і грошей, ніколи не буває багато”.

Однак, за словами Литвина, після політреформи у президента повноважень буде „надзвичайно багато”. „Він формуватиме уряд разом з парламентом, але матиме вплив на парламент”.

„Все буде залежати від особистості президента”, - додав Литвин.

За його словами, якщо не буде ухвалено зміни до Конституції про місцеве самоврядування, то нинішні зміни вступлять у силу з 1 січня 2006. „Але тоді парламент буде змобілізований на вибори до Верховної Ради 31 березня. А потім треба щоб новий парламент обнюхався. Тому фактично зміни вступлять у дію з середини квітня 2006”.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування