Ющенко розплакався на Майдані і забув попросити розблокувати Кучму

Середа, 8 грудня 2004, 19:59
Віктор Ющенко закликав учасників мітингу на Майдані Незалежності повертатися додому готуватися до переголосування.

Про це він заявив на мітингу в середу.

На початку мітингу Ющенко, Тимошенко, Порошенко, Кінах та інші взялися за руки, народ їх вітав і Ющенко розплакався.

Ющенко привітав людей на Майдані з "великою перемогою". "Сьогодні ви молодці, після довгих 17 днів мирного опору досягнута кінцева перемога. Відбулася, виключно дякуючи вам!", - зазначив він.

"Перша хвала помаранчевої революції - хвала вам! Це велика честь бути на Майдані і через декілька місяців буде гордий тримати книгу з фотографіями "І я там був", - пообіцяв Ющенко.

Він також віддав "особливу подяку" Києву, який "грів, кормив і співпереживав кожній душі на Майдані" і меру Омельченку.

Також він подякував письменникам, поетам, музикантам, спортсмен, які були всі ці дні на Майдані, а "їх звернення було важливою нотою, яке гріло мільйони сердець", подякував міліції, що "не зірвалась, що не був поставлений палець на курок на брата", подякував сусідам, які підтримали помаранчеву революцію та студентам, які стали ініціаторами подій Майдану.

Ющенко назвав "фальшивою" репліку Медведчука про те, що "власть сільна, как нікогда".

Він перерахував перемоги помаранчевої революції – рішення Верховного суду про визнання виборів недійсними, відставку ЦВК та голосування змін до виборчого законодавства, яке унеможливить фальсифікації за відкріпними посвідченнями та голосуванням на дому.

Також він відніс до перемог відставку уряду Януковича, який "фальсифікував вибори", та Васильєва, який "більше шанував дзвінки Медведчука, ніж закони". Висловив сподівання, що цю дорогу в найближчі дні повторить Білоконь. "Це дорога ганьби", - додав він.

"Режим загнаний у кут. Його агонія завершується. У ці дні він нас підвів до надзвичайно небезпечної полеміки про сепаратизм. Ці люди підняли руку проти вас і України, - відзначив Ющенко й наголосив. - Люди, нас ніщо не розділяє, ми всі українці".

"До перемоги один крок – переголосування 26 грудня", - підкреслив лідер опозиції. Він закликав учасників мітингу прийти до нього "організованими і підготовленими". За його словами, зараз штаб розробляє модифікацію місцевих штабів і закликав залучатися до їх структур – агітаторами, спостерігачами тощо.

Також Ющенко звернувся до наметового містечка. Він відзначив, що табори і майдан будуть реорганізовані.

"На наш погляд, всі повинні їхати в працювати на перемогу на виборах, але, ті хто готові триматися, хай залишаються. Ми залишаємо цю сцену, це наш штаб, де озвучуватимуться наші рішення і наші кроки. Прислухайтеся до Майдану", - сказав Ющенко, повідомивши, що відповідальним за Майдан призначається Роман Безсмертний.

"Нам залишається один крок до перемоги. Вона обов’язково буде, я з першого дня був переконаний у цьому, кожна клітина вірила. Вітаю вас з перемогою, весь світ побачив країну, яку можна називати європейською, і особливим генератором були ви. Ви були героями, ви ними залишається, тому завершаю традиційно: слава кожному з вас, слава Україні, слава Господу богу", - завершив Ющенко.

Після цього пролунав гімн України і розпочався салют.

***

Згідно з домовленостями ющенківці також мали розблокувати адміністративні будівлі, але на мітингу Ющенко про це нічого не сказав. Перед цим координатор акції на Майдані Тарас Стецьків зауважив, що учасники акції будуть виконувати лише накази Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування