ТИМОШЕНКО МОЖЕ РЕПРИВАТИЗУВАТИ ДО 3 000 ПІДПРИЄМСТВ, які покривав Кучма і Ко

Середа, 16 лютого 2005, 13:06
Уряд Юлії Тимошенко вирішив ініціювати перевірку законності приватизації понад трьох тисяч підприємств.

На прес-конференції в середу Тимошенко показала папку з результатами перевірки Генпрокуратурою приватизації всіх держпідприємств з 2000 по 2005 рік.

"Тут 3 000 підприємств. І було порушено 3 000 кримінальних справ, але вони закривалися за телефонними дорученнями. Вище керівництво України покривало ці кримінальні справи!", - сказала Тимошенко.

"Тут і відсутність конкурсів приватизації, і безпрецедентне зменшення оцінки вартості... Тут повний спектр, як за копійки продавали дитячі табори, які розписувалися між найближчого оточення президента".

Тепер, за словами Тимошенко, "уряд і Генпрокуратура підготують план дій і через суди легітимним шляхом, не порушуючи букви закону, повернуть державі те, що передано в приватні руки – але не чесні руки, а на базі корупційних дій".

Тимошенко не спрогнозувала, яку кількість підприємств повернуть державі. "Всі підприємства будуть мати справу з судами. Ми не можемо визначатися щодо судових рішень".

Тимошенко нагадала, що завершується розробка програми "Власність народу".

Тимошенко ще раз наголосила, що "ні для кого не секрет, що "Криворіжсталь" – це є кримінальна схема, яка зупинена, і тепер відбудеться продаж на реальному конкурсі".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News