Мельниченко заборонив "Фактам" писати про нього

Четвер, 24 лютого 2005, 10:56
Микола Мельниченко заборонив газеті "Факти" поширювати будь-яку інформацію щодо нього або записів, зроблених ним у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

Про це у четвер повідомляють "Факти".

Видання вибачається перед читачами, що не зможе інформувати їх про майора Мельниченка без його дозволу на те.

Редакція повідомляє, що отримала звернення від його адвоката Олександра Мещеряка, у якому міститься вимога:

1) не чинити дій, пов'язаних з одержанням, використанням, поширенням, зберіганням будь-якої інформації стосовно громадянина Мельниченка М. І.,
з порушенням чинного законодавства України;

2) не поширювати інформацію про громадянина Мельниченка М. Ї. та записи, зроблені ним, які або не відповідають дійсності, або не мають правових підстав щодо використання;

3) не поширювати записи, зроблені громадянином Мельниченком М. І., та інформацію про нього, отриману Вами від третіх осіб, яка не відповідає дійсності або не мах правових підстав щодо використання (в тому числі - порушення авторських прав).

Адвокат мотивує свою вимогу тим, що останнім часом у ЗМІ поширюється інформація про Мельниченка чи його записи, яка не відповідає дійсності, має "суттєві неточності", або "поширюється з порушенням авторських прав".

Адвокат зазначає, що діє від імені Мельниченка і керується положеннями чинної Конституції України, Законом України "Про інформацію", Цивільним кодексом України, Законом України "Про авторські і суміжні права", Законом України "Про адвокатуру".

На минулому тижні адвокат Мельниченка також передав редакції "Української правди" вимогу Миколи Мельниченка зняти його фото зі статті, оскільки в тій статті його ім'я не згадувалося.

Також "Українській правді" стало відомо, що Мельниченко звертався до одного з телеканалів зняти з ефіру програму, яку готують про нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News