Ющенку сподобався новий губернатор Сумщини, коли він їздив у Хоружівку

Понеділок, 7 лютого 2005, 14:43
Президент Віктор Ющенко призначив губернатором Сумської області Миколу Лаврика, бо був приємно вражений містом Ромни та після його обіцянки не красти.

"Що я запитав у нього під час однієї розмови: "Красти будеш?". Він сказав: "Ні", - сказав Ющенко під час представлення нового губернатора в приміщенні обладміністрації.

"Якщо ти не будеш красти і біля тебе не будуть, то – як це краще на телекамери сказати? – Сумщина стане одним з провідних регіонів України", - додав Ющенко і розсміявся.

За словами президента, йому запам’ятався Лаврик як мер міста Ромни.

"Коли їдеш у Хоружівку, то проїжджаєш Ромни. Місто приємне, охайне... У центрі клумба з’явилася, біля пам’ятника Шевченку – благоустрій, завівся бізнес, якому віддали перші поверхи будинків", - додав Ющенко.

Лаврик, у свою чергу, сказав, що "кожною клітинкою усвідомлює ступінь відповідальності за доручену справу".

"Всі принципи програми, які відвоювала революція, я обов’язково виконаю", - сказав Лаврик.

"Я заявляю присутнім і вам як президенту", - звернувся Лаврик, - "я не вкраду і не дам красти нікому!". Ці його слова викликали оплески.

"Хто візьме хабар – той пожалкує, що народився на світ! Хто даватиме хабарі, той втратить бізнес!", - додав Лаврик.

Він також пообіцяв не змушувати підлеглих передплачувати газету обладміністрації "Сумщина", а зробить її "такою ж цікавою, як моя улюблена газета "Україна молода".

На прес-конференції Ющенко сказав, що коли визначався з новим губернатором Сумщини, "моя позиція співпала з побажаннями Анатолія Кінаха". Як відомо, Лаврик є віце-президентом Українського союзу промисловців і підприємців.

Під час представлення нового губернатора Ющенко протягом години жорстко критикував попередню команду на чолі з Володимиром Щербанем: "Сумщина до цього була чорна діра державних інтересів, грошей, майна і ресурсів".

Самого Щербаня на церемонії не було.

"Українська правда", Суми


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування