Людину, яка провалила справу Гонгадзе, зробили заступником Піскуна

Середа, 9 лютого 2005, 19:13
4 лютого заступником генпрокурора України - прокурором Донецької області призначено Олексія Баганця.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, колегією відомства прийнято рішення про підвищення статусу прокуратур АР Крим та Донецької області.

Тому прокурорам названих регіонів надані процесуальні повноваження заступників генпрокурора.

Також колегія Генеральної прокуратури України дійшла висновку щодо необхідності зміцнення складу колегії прокуратури Донецької області.

Заступниками прокурора цієї області-членами колегії призначено "п’ять досвідчених працівників прокуратури", повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Колишнім заступникам прокурора Донеччини запропоновано керівні посади в органах прокуратури Донецької та інших областей, апарату Генпрокуратури. Більшість із них погодились з пропозиціями.

Прес-служба зазначає, що "прокурор Донецької області Віталій Мурза знаходиться на лікарняному", і "іншу посаду йому буде запропоновано після одужання".

Як відомо, більшість обласних прокурорів, включаючи Мурзу, взяли лікарняний одразу після поновлення рішенням суду на посаді генпрокурора Святослава Піскуна в першій половині грудня 2004 року.

До свого останнього призначення Баганець обіймав посаду заступника прокурора Київської області, а раніше очолював прокуратури Львівської та Дніпропетровської областей, був заступником генерального прокурора Потебенька.

Тоді Баганець був куратором безславного розслідування убивства Георгія Гонгадзе.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування