В Україні будуть виходити "ЄвроНьюз" і "Комерсант"

Четвер, 24 березня 2005, 10:20
Європейський телеканал міжнародних новин "ЄвроНьюз" (EuroNews) має намір виходити українською мовою.

Про це повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на керівництво телеканалу.

Розширення телепрограм українською мовою розглядається як цілком реальний проект, але поки не відомо, коли він буде запроваджений у життя.

"Якщо взяти конкретно Україну, то ми вже говорили з Національною телерадіокомпанією. Як ви знаєте, на цьому каналі відбулись певні зміни, змінилось керівництво. Зрозуміло, що нам потрібно знайти контакти з новим керівництвом", - зазначив заступник виконавчого директора "ЄвроНьюз" Мішел Пітерс.

Він також повідомив, що важливим кроком "ЄвроНьюз" на шляху мовлення для країн Східної Європи було запровадження каналу російською мовою, який нині є єдиним незалежним міжнародним російськомовним каналом в Європі.

Але за його словами, Україна залишається важливою метою: "Звичайно, Україна є для нас дуже важливою державою. Ви, мабуть, знаєте, що канал "ЄвроНьюз" був першим у світі, який почав передавати пряму інформацію про Помаранчеву революцію, ми також були першими, хто провів інтерв’ю з президентом Ющенком".

Керівництво "ЄвроНьюз" не готове нині дати конкретну відповідь, коли точно розпочнеться мовлення українською. За словами заступника виконавчого директора "ЄвроНьюз" Мішеля Пітерса, українська сторона поки що зустрічної ініціативи не виявила.

Крім української мови, "ЄвроНьюз" також має намір виходити білоруською, болгарською та турецькою.

"ЄвроНьюз" зі штаб-квартирою у французькому місті Ліоні, готує свої програми на семи мовах – англійській, іспанській, французькій, німецькій, італійській, португальській та російській.

Програми телеканалу транслюються до 82 країн світу, його щоденно дивиться близько 8 мільйонів людей.

***

Тим часом, вірогідно, російська газета "Комерсант" запустить видання на Україну.

Як повідомив гендиректор видавничого дому "Комерсант" Андрій Васильєв, вони збираються витратити на запуск проекту в Україні суму, яку їм поверне "Альфа-банк".

У середу Федеральний арбітражний суд Московського округу зобов'язав "Альфа-банк" повернути "Комерсанту" 270 мільйонів рублів. Суд скоротив компенсацію за репутаційні збитки за позовом "Альфа" до "Комерсанта", але на той час газета вже заплатила гроші банку.

Тепер, як сказав Васильєв, повернення 270 мільйонів буде "дуже до речі": їх планується витратити на українське видання "Комерсанта", пише московська газета "Ведомости".

Крім того, журналіст "Комерсанта" Андрій Колесников збирається видати книгу про українську революцію під назвою "Перший український".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування