Фальсифікаторам Януковича дали 8 років на двох

П'ятниця, 25 березня 2005, 13:16
Городищенський райсуд Черкаської області виніс обвинувальний вирок у справі за обвинуваченням голови і секретаря дільничної виборчої комісії №7 199-го виборчого округу.

Місцевих жительок (віком 33 та 38 років) суд визнав винними у фальсифікації виборів президента України під час другого туру виборів 21 листопада 2004 року.

Як повідомила прес-секретар прокурора області, 38-річну голову комісії засуджено до 3 років, а 33-річного секретаря - до 5 років позбавлення волі.

Обом засудженим суд призначив випробувальний термін на 3 та 2 роки відповідно.

Впродовж цього часу вони не мають права виїжджати за межі України і зобов'язані з'являтися на реєстрацію у правоохоронні органи. Засуджені працюють у навчальних закладах районного центру. Голова виборчої комісії викладала право.

У суді було доведено, що під час другого туру виборів президента секретар виборчої дільниці №7 внесла у додатковий список для голосування 127 виборців, які до цього вже встигли проголосувати.

Потім вона підробила підписи цих виборців і використала бюлетені на користь тодішнього кандидата у президенти Віктора Януковича. Її дії суд кваліфікував як підлог виборчих документів.

УНІАН

Читайте також:

За фальшиві бюлетені порушники сидітимуть 3 і 3,5 роки

За зайві голоси для Януковича посадили на 5 років

За обливання фарбою бюлетенів дали 5 років ув'язнення

Фальшивих відкріпників засудили до 1,5 років виправних робіт


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування