Росія вибачилася за свій "аляповатий" десант

Вівторок, 29 березня 2005, 12:44
Російська сторона висловлює жаль з приводу інциденту в районі Феодосії, де висадився десант ЧФ РФ.

Як повідомив на брифінгу у вівторок заступник керівника прес-служби МЗС України Дмитро Свистков, ноту передано послу України у Росії Миколі Білоблоцькому.

"Ми маємо намір зробити все необхідне для того, щоб унеможливити подібні випадки у майбутньому", - зазначив Свистков.

Він нагадав, що 23 березня великий десантний корабель "Николай Фильченков" перетнув державний кордон України у Чорному морі поблизу Феодосії та без дозволу української сторони розпочав висадку на морський десантний полігон в районі гори Опук особового складу і техніки 382-го окремого батальйону морської піхоти Чорноморського Флоту РФ.

Свистков зазначив, що згаданими діями російська сторона грубо порушила положення двосторонньої угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України від 28 травня 1997 року, а також законодавство України про режим державного кордону та порядок допуску підрозділів Збройних сил інших держав на територію України.

Як нагадав Свистков, у зв'язку з цим 24 березня до МЗС України був запрошений тимчасовий повірений у справах РФ в Україні Євген Пантелеєв для вручення ноти МЗС України, у якій українська сторона вимагала роз'яснень з приводу інциденту.

Як повідомляв УНІАН, прес-служба ЧФ РФ розповсюдила повідомлення, що інцидент із висадкою десанту Чорноморського флоту РФ на українському узбережжі пов'язаний з технічною помилкою.

Водночас, як повідомило кореспонденту поінформоване джерело в командуванні українських ВМС, Військово-Морські Сили України були повідомлені про висадку 23 березня на кримське узбережжя в районі Феодосії.

Але зроблено це було лише в день проведення самих заходів. Фактично, підкреслило джерело, це було зроблено вже під час самої висадки.

УНІАН

Ющенко назвав дії росіян "аляповатими"

Україна не сваритиметься з Росією через морський десант

Російський флот створює дискомфорт для українців — голова СБУ

Росія порушила правила перебування Чорноморського флоту в Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування