Ющенко не спілкується з Кучмою

Вівторок, 12 квітня 2005, 11:40
Президент Віктор Ющенко заявляє, що не підтримує з Леонідом Кучмою контактів і не давав йому жодних гарантій.

В інтерв'ю польській "Газеті виборчій" Ющенко розповів, що йому хотілося, щоб "режим Кучми відійшов більш цивілізовано, ніж це сталося".

"Перед початком кампанії контакти з представниками старої влади я присвятив одному: пояснював, що мусить зробити президент Кучма. Я наполягав, аби він зберіг вірність Конституції, аби вибори відбувалися чесно. Він легковажно поставився до цього", - розповів Ющенко.

Ющенко додав, що він особисто "заплатив свою ціну". "Достатньо глянути на моє обличчя. І вже не маю матері... Я заплатив найдорожчим. А вся моя держава лише тепер виходить зі стресу й шоку, викликаного старим режимом", - сказав Ющенко.

"Отож це, мабуть, очевидно, що після всього я ні з ким ні про що не домовлявся – ані з Кучмою, ані з жодним із його людей. Із Кучмою я не підтримую жодних контактів", - додав Ющенко.

"Усі ті бандити, котрі перебували при владі, опиняться у в’язниці. Особи, відповідальні за фальсифікацію виборів, відповідатимуть за це. Нині розслідують близько 200 випадків фальсифікації, половину справ уже передано до суду", - сказав Ющенко.

"Я маю вільні руки. Ми покінчимо з корупцією, матимемо незалежні суди, втішатимемося свободою слова, не буде – вже немає! – темників".

"Даю слово, що жоден із членів уряду не використовуватиме свого становища задля розкручування власного бізнесу", - пообіцяв Ющенко в інтерв'ю "Газеті виборчій", переклад якого вміщує "Львівська газета".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News