У СПРАВІ АЛЕКСАНДРОВА АРЕШТУВАЛИ ПРАВООХОРОНЦІВ

Понеділок, 18 квітня 2005, 13:30
Головне управління "К" Служби безпеки України затримало трьох високопоставлених співробітників правоохоронних органів, підозрюваних в убивстві Юрія Вередюка, раніше обвинувачуваного в убивстві журналіста Ігоря Александрова.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Генпрокуратури В'ячеслав Астапов, двоє із затриманих уже арештовані, питання про арешт третього вирішується в понеділок.

Затриманим у присутності адвокатів пред'явлене обвинувачення за статтею 115 Кримінального кодексу - навмисне вбивство, повідомив Астапов.

За його словами, на даний момент вони перебувають в одному зі слідчих ізоляторів у Донецьку.

Астапов підкреслив, що двоє з них на момент затримки працювали в управлінні МВС у Донецькій області, ще один - у ГУ МВС у Київській області.

Високопоставлених правоохоронців затримали в рамках кримінальної справи по факту підготовки здійснення навмисного вбивства шляхом отруєння підсудних по одній з кримінальних справ, що слухають у суді, за попередньою змовою групи осіб.

Справу порушено за ознаками злочинів, зазначених у статті 14 частина 1, статті 115 частина 2 пункт 12 Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу для того, щоб перевірити інформацію про те, що можливою причиною смерті Юрія Вередюка, обвинувачуваного раніше в убивстві Александрова, могло стати саме отруєння. У резолютивній частині постанови про порушення кримінальної справи не згадується прізвище Вередюка.

Генеральний директор телерадіокомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецька область) Ігор Александров, помер після нападу від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року.

Обвинувачуваний у його вбивстві Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, викликаної повторним інфарктом міокарда, 19 липня 2002 року. У травні 2004 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство, мотивом якого, за даними слідства, є професійна діяльність журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування