Омельченко хоче присвоїти собі ще й Київську область

Вівторок, 19 квітня 2005, 14:55
Мер Києва Олександр Омельченко виступає за створення Столичного регіону, який би об'єднав Київ і Київську область у єдиний регіон.

Про це журналістам повідомив сам Омельченко.

Він зазначив, що озвучив цю ідею в присутності вищого керівництва держави.

"Я не залишив свого переконання, що Київ і Київщина повинні бути єдиним економічним простором, єдиним регіоном. Я залишився при цій думці й залишаю за собою таке право", - сказав Омельченко.

Він навів за приклад Фінляндію, яка за населенням майже дорівнює Києву й Київській області.

"Я більше скажу, ... населення Фінляндії 4,8 млн. людей, а Київ і Київщина - 4,5 млн. Це держава, і можна створити такі умови Києва й Київщини, що через 4-7 років показати рівень життя, який би відповідав Фінляндії, яка сьогодні на 4-му місці у світі", - сказав Омельченко.

На його думку, створення Столичного регіону залишається питанням політичної волі.

Омельченко не став уточнювати, чи обговорював він цю ідею з Київським губернатором Євгеном Жовтяком і повідомив, що до питання про Столичний регіон можна повернутися, коли стануть зрозумілі загальні тенденції розвитку економіки, держави - у середині року.

Як відомо, раніше Комітет виборців прогнозував протистояння між місцевою владою Київської області й Київською обласною державною адміністрацією.

У першу чергу, на думку КВУ, очікується протистояння між органами місцевого самоврядування міст-сателітів Києва й обласною державною адміністрацією через бажання влади цих міст приєднатися до столиці.

Президент призначив Євгена Жовтяка головою державної адміністрації в Київській області.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування