ГУРВІЦ ЗАБИРАЄ ОДЕСУ В БОДЕЛАНА. Шуфрич знову програв суд

Понеділок, 4 квітня 2005, 19:27
Приморський суд Одеси визнав недійсними вибори міського голови в 2002 році й зобов'язав зареєструвати Едурда Гурвіца одеським мером.

Таке рішення зачитала в понеділок суддя Світлана Ярош.

Рішення суду пропонує міському тервиборчкому скасувати рішення від 3 квітня 2002 року, відповідно до якого міським головою був визнаний Руслан Боделан, і зареєструвати міським головою Одеси Гурвіца.

Відповідно до закону України про вибори депутатів місцевих рад, селищних, сільських і міських голів, міськвиборчком зобов'язаний протягом двох діб після оголошення рішення суду привести його у виконання.

Суд задовольнив скаргу Гурвіца не повністю. Гурвіц просив винести окрему ухвалу на адресу Одеської облради, обласної прокуратури, які, на його думку, не реагували на численні факти порушення під час голосування в 2002 році.

Депутат Нестор Шуфрич, який представляв у суді інтереси Боделана, спробував зірвати засідання суду, взявши слово майже на годину. Ця частина скарги не була задоволена.

Суддя відзначила, що це рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

Після засідання суду Гурвіц сказав: "Я вважаю, що відновлено законну справедливість. Під час суду були доведені численні факти порушення передвиборчої кампанії 2002 року й голосування 31 березня".

"При Боделані в Одесі знищувалася курортна зона, безкоштовно роздавалась земля працівникам прокуратури СБУ, судів, високопоставленим чиновникам з Києва. У такий спосіб було знищено 72 га землі. Я впевнений, що вся Одеса з радістю сприйняла рішення приморського суду", - відзначив він.

На думку заступника міського голови Раїси Мінченко, рішення суду є неправосудним, а засідання суду проходило з порушеннями Цивільно-процесуального кодексу.

У понеділок в Одесі відбулася акція, організована учасниками громадської організації "Одеса - Так!". Був виготовлений план розміром 1,5х2 метри пенсійного посвідчення з фотографією на ім'я Боделана. Акція називалася "Подарунок одеситів Руслану Боделану".

Цією акцією "ми хотіли нагадати Руслану Боделану, що його час минув, і він повинен піти на заслужений відпочинок", - сказала керівник організації "Одеса - Так!" Ірина Яроцька.

Вона також відзначила, що Боделану "буде приємно" одержати цей подарунок у день його народження - 4 квітня 2005 року Боделану виповнилося 63 роки.

Гурвіц заявив, що подав заяву у зв'язку з новими обставинами, пов'язаними з виборами міського голови в 2002 році. До таких обставин, за його словами, належать матеріали кримінальної справи, порушеної виконуючим обов'язки генерального прокурора Миколою Гарником 10 травня 2002 року.

Зокрема, стало відомо про те, що багатоповерхові будинки в житлових мікрорайонах були внесені в списки декількох виборчих дільниць, протоколи багатьох дільничних виборчих комісій виявилися підробленими, відзначив депутат.

На виборах 2002 року екс-мер Одеси Гурвіц балотувався на посаду міського голови й посів друге місце з результатом 117 тисяч голосів.

Його суперник Боделан одержав 172 тисячі голосів. Відразу ж після оголошення результатів виборів в 2002 році Гурвіц звернувся із заявою про те, що в ході виборів були виявлені грубі порушення Закону про вибори міських голів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування