БУШ НАЗВАВ ЮЩЕНКА ДРУГОМ. Для нього це нова ера

Понеділок, 4 квітня 2005, 19:39
Президент США Джордж Буш заявляє, що його не турбує намір президента України Віктора Ющенка вивести українських військовослужбовців з Іраку.

Про це він заявив на зустрічі з Ющенком в понеділок у Білому домі, повідомляє Associated Press.

Буш привітав Ющенка у Вашингтоні й заявив, що українські вибори стали підтвердженням поширення демократії у світі й пообіцяв сприяти збільшенню торговельних й економічних зв'язків з Україною.

Буш заявив, що підтримує прагнення України стати членом Світової організації торгівлі й буде сприяти скасуванню торговельних обмежень із боку США, повідомляє Bloomberg.

"Ви є другом нашої країни й надихаєте всіх, хто любить волю", - сказав Буш у понеділок на прес-конференції за підсумками зустрічі. Він назвав жовтогарячу революцію, яка привела Ющенка до влади, "прикладом демократії для народів в усьому світі".

Як очікується, у своїй промові перед спільним засіданням Конгресу Ющенко звернеться із проханням скасувати поправку Джексона-Веніка для України. Буш сказав, що він підтримує позицію Ющенка.

Ющенко заявив, що ідеалами України є демократія, свобода ЗМІ, ринкова економіка й соціальні гарантії.

"Коротше кажучи, для України ідеалами є ідеали, сповідувані західною цивілізацією", - заявив Ющенко.

За словами українського президента, підписана ним і Джорджем Бушем спільна заява за підсумками переговорів у Вашингтоні "підтверджує нову еру в стратегічному партнерстві між нашими державами".

Віктор Ющенко назвав свої переговори із Джорджем Бушем "відвертими й продуктивними".

За словами Ющенка, його переговори з Бушем були присвячені питанням "поглиблення наших двосторонніх зв'язків", повідомляють Новини-України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування