Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ТИМОШЕНКО ПІДОЗРЮЄ КІНАХА В КОРУПЦІЇ через його список

Середа, 18 травня 2005, 18:32
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що оприлюднений список підприємств для доплати, підготовлений Анатолієм Кінахом, викликає у неї підозри в корупції.

"Хочу офіційно заявити, що уряд України жодного чорного списку не приймав, на засіданні ми його не обговорювали і рішення урядом не приймалося", - сказала Тимошенко на прес-конференції.

"Я як прем'єр не знаю, звідки виник цей список, і прошу його серйозно не сприймати", - додала Тимошенко.

Тимошенко також розкритикувала першого віце-прем'єра Анатолія Кінаха, який сказав, що такий список з 29 підприємств сумнівної приватизації існує.

"Коли в ручному режимі один з міністрів складає список, хочу запитати: чому, одні підприємства потрапляють в цей список, а інше не потрапляють? Без будь-яких рішень суду, висновків інших інстанцій..."

"Це просто попахує корупцією...", - сказала Тимошенко.

Тимошенко додала, що у неї "є питання, чому (до списку) не потрапив Миколаївський глиноземний завод".

На це журналісти сказали, що МГЗ є в цьому списку. Тимошенко відповіла: "Я не дуже уважно читаю ці списки, тому що серйозно не звертаю на них увагу. Тільки на основі рішень суду може будь-що відбуватися".

За словами Тимошенко, уряд завершив розробку законопроекту про дооцінку і його роздали всім урядовцям для вивчення, "і завтра-післязавтра я доповідатиму стосовно нього президенту".

Тимошенко сказала, що критерії дооцінки дуже прості: "Відсутність реального конкурсу, невнесення інвестицій, які передбачалися угодою купівлі–продажу".

"Щоб не робити ці процеси спонтанними і грандіозними, то буде закладений обсяг річної реалізації для таких підприємств. Щоб виключити дрібні та середні підприємства", - додала Тимошенко.

За її словами, доплачені за ці підприємства гроші підуть на повернення заощаджень громадян і поповнення іпотечної установи для будівництва доступного житла.

На питання, що президент Ющенко заявляв, що через два дні уже буде відомий список підприємств для дооцінки, Тимошенко сказала: "Я абсолютно підтримую заяву президента, що через декілька днів можуть бути визначені ті можливі підприємства, які можуть потрапити під дооцінку".

"Я в цей період зможу проінформувати президента про законопроект про дооцінку, і приблизно можна спрогнозувати, які підприємства будуть у системі дооцінки", - додала Тимошенко.

Вона також сказала, що цей процес доплати за нечесну приватизацію має завершитися у 2005 році.

"Українська правда"

Читайте також:

У списку на доплату структури Пінчука, Ахметова, "Привату", ІСД і російських олігархів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування