ЮЩЕНКО, ТИМОШЕНКО І ЛИТВИН ПІДТВЕРДЖУЮТЬ НАМІР ОБ'ЄДНАТИСЯ НА ВИБОРАХ-2006

Неділя, 22 травня 2005, 15:29
Президент Віктор Ющенко вважає спільну участь у виборах "Народного союзу "Наша Україна", партії "Батьківщина" і Народної партії "оригінальною".

Сьогодні "оригінально бути разом, неоригінально - йти порізно на вибори 2006 року", - сказав він журналістам у неділю в Каневі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, що помаранчева революція, цінності, з якими ми йшли на київський майдан, істинно належать цим трьом політичним силам. Це той світогляд, з яким ми йшли і боролися. Я не уявляю, як можна цей світогляд ділити на політичні коморки", - сказав Ющенко.

За його словами, у кожної з цих політичних сил "є своя історія, свої особливості". "Я впевнений, нас поєднує, як і в листопаді минулого року, так і сьогодні, надія на те, щоб була вільна, незалежна, багата Україна. Ми не прийшли красти, ми не прийшли ділити чиїсь комбінати, чиїсь заводи, ми представляємо чесну владу і ми хочемо на правді, на згоді зробити цю справу", - сказав Ющенко.

За його словами, необхідно переступити через гордість, "об'єднатися заради завтрашнього дня".

У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відзначила, що саме в такі дні як річниця шевченківського перепоховання "незручно думати про щось дріб'язкове, про якусь суєту, інтриги, що заважають працювати команді".

"Найголовніше - це відчути велику відповідальність. Це відповідальність перед кожною людиною в Україні. І тому ніщо не перешкодить нам бути гідними цієї відповідальності, цієї віри", - сказала вона, додавши: "Тому я, наприклад, усією душею підтримую наше єднання, нашу командну роботу, нашу політичну діяльність разом на багато років уперед".

Голова Верховної Ради Володимир Литвин також підкреслив необхідність консолідації. "Сьогодні ми повинні реалізувати третій унікальний шанс створити державу Україна. Якщо ми втратимо цей шанс, нас проклянуть навіки, і ми просто зобов'язані, приречені бути разом", - сказав він.

Спікер додав, що для реалізації великих перспектив України необхідно "не тільки клястися у вірності Тарасу Шевченкові, але жити і любити Україну, тому що її любив Тарас Григорович, а також консолідуватися в головному, принциповому".

Як нагадує ВВС, Тарасова гора у Каневі не вперше виступає місцем об”єднавчих політичних ініціатив.

1999 року саме у Каневі про свій намір іти на президентські вибори проголосили Олександр Мороз, Олександр Ткаченко, Євген Марчук і Володимир Олійник, які пізніше були відомі як “канівська четвірка”.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...