Луценко оголосив бані хворого Білоконя в розшук

П'ятниця, 27 травня 2005, 15:54
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не може визначити число так званих "дач Білоконя", які були побудовані попереднім керівництвом МВС по всій Україні.

"Ми буквально щотижня знаходимо або нові дачі Білоконя, або нові дачі Кравченка. Вони страждали на якусь манію будівництва", - сказав Луценко під час гарячої лінії у "Фактах".

За його словами, визначити кількість таких центрів відпочинку, які будувались силами МВС, неможливо.

Наприклад, за його словами, на Закарпатті у Білоконя є "невеликий куток", який "трохи менший", ніж недобудована база МВС у Шаянах.

"Це не значиться в документах землевідводу, тому порушено кримінальну справу. Є два випадки, коли знайшли дачі під Києвом, одну у Львівській області, одну в Івано-Франківській, дві в Криму", - сказав Луценко.

Також, за словами Луценка, такий об’єкт знайшли на його рідній Рівненщині: "стоїть будинок, пара котеджів, мисливська дача… Але юридично їх не існує, кому вони належать - невідомо. Туди приїжджали Кучма, Білоконь".

"Її будували зусиллями МВС, і ми будемо її ставити на баланс міністерства, щоб або потім передати дітям, або створити реабілітаційний центр міліції", - додав Луценко.

Він сказав, що держава має визначитися, що робити з такими об'єктами, але "міліції вони не потрібні".

"Люди були вражені якоюсь хворобою. Я не уявляю, за який час можна перепаритися в такій кількості бань", - додав міністр.

За його словами, в Конча-Заспі одну дачу "спалили, щоб революціонерам не дісталося".

Луценко звернувся до громадян з проханням повідомляти про такі дачі і бази відпочинку, щоб МВС могло їх встановити і взяти на свій баланс.

Стосовно самого екс-міністра Миколи Білоконя, Луценко сказав, що "по нашим даним, він знаходиться в Росії".

"Його громадянством ми не цікавились, бо в нас він проходить як свідок і запрошувався дати свідчення. Якщо він цього не буде робити, ми вживемо відповідних заходів", - додав міністр.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування