Убивці Гонгадзе визнали себе винними

Неділя, 12 червня 2005, 21:36
Обвинувачені у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе визнали себе винними в скоєнні злочину.

"Обвинувачені визнали себе винними у скоєнні вбивства", - заявив генпрокурор Святослав Піскун в ефірі каналу УТ-1 у неділю ввечері.

"Визнання вини підтверджує, що ми рухаємося в правильному напрямку", - сказав Піскун.

Відповідаючи на питання про замовників злочину, Піскун сказав: "Ми користуємося тільки фактами, і доказів поки недостатньо".

За його словами, поки що можна говорити лише про те, що міліціонери, які виконували вбивство, "самі на цей крок піти не могли".

Генпрокурор нагадав, що в липні справа має бути передана до суду. До липня, за його словами, треба "закінчити формальні обставини обвинувачення тих, хто сьогодні заарештований", "знайти генерала Пукача", "провести експертизу, на якій наполягає мама журналіста", і "з'ясувати питання, пов’язані з плівками Мельниченка".

На питання, що буде у випадку, якщо Генпрокуратура не встигне вирішити ці питання до липня, Піскун повідомив, що "справа все одно піде до суду".

"Всі обставини й докази, які обтяжують обвинувачення, можуть бути представлені під час розгляду справи... Під час слухання справи будемо надавати відповідні докази", - сказав генпрокурор.

"Ніщо не зупинить розслідування цієї справи" – підкреслив він.

Піскун повідомив також, що Генпрокуратура вже передала колегам у США список із 92 питань, на які повинен відповісти майор Микола Мельниченко.

За словами Піскуна, у липні він відвідає Сполучені Штати на запрошення американського генпрокурора.

"Українська правда"

Читайте також:

Піскун встановлює час отруєння Ющенка і вважає справу Гонгадзе розкритою

Піскун отримає плівки Мельниченка і пообіцяв в липні передати справу Гонгадзе до суду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування