Якщо Україну не візьмуть в ЄС, Порошенко не проти ЄЕП?

Вівторок, 21 червня 2005, 12:07
Секретар Ради національної безпеки Петро Порошенко розглядає Єдиний економічний простір як альтернативу євроінтеграції України.

Про це пише німецька газета "Frankfurter Rundschau", переклад якої наводить Іносмі.

У зв'язку з ростом кількості супротивників розширення ЄС, за словами Порошенка, за певних умов цілком може бути "альтернативою" Єдиний економічний простір з Росією.

Як пише газета, такий погляд обумовлений тим, що "серед української громадськості наступає все більше протверезіння" із приводу вступу України до Європейського союзу.

"Київ не домігся від ЄС ні бажаного статусу країни з ринковою економікою, ні пом'якшення матеріальної сторони візового режиму: Брюссель посилається на державне регулювання цін і збирається полегшити в'їзд у країни ЄС тільки для тих груп населення, які й сьогодні одержують візи без усяких проблем", - констатує газета.

Також газета пише, що "у столицях Європи симпатії до переможної помаранчевої революції", зважаючи на все, майже повністю зникли".

"Навіть колишні ентузіасти ЄС, які опинились через невдалі референдуми щодо конституції під тиском свого електорату, поступово перетворюються в супротивників розширення Союзу. Вони хочуть будь-що закрити Україні, як і Туреччині, доступ до Европейського союзу", - пише газета.

"Тим часом, президент Віктор Ющенко, як і його прем'єр-міністр, поки як і раніше дотримується орієнтації своєї країни на Захід", - зауважує газета.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...