Жванія заборгував робітникам заводу, а тепер його продасть?

Середа, 22 червня 2005, 12:13
Антимонопольний комітет України дав дозвіл британській компанії "Форт Ассет Менеджмент лімітед" на придбання акцій ВАТ "Суднобудівний завод "Затока" (м. Керч).

Про це "Обкому" повідомили в прес-службі АМКУ в середу.

За даними АМКУ, частка акцій, яку придбає британська компанія, забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітенту.

У прес-службі також відзначили, що "Форт Ассет Менеджмент лімітед" не здійснює виробничої діяльності і не займається придбанням або реалізацією товарів в Україні.

"Обком" також повідомляє, що Керченський суднобудівний завод "Затока" входить до структури ЗАТ "Бринкфорд", яка, у свою чергу, належить міністру з надзвичайних ситуацій України Давиду Жванії.

За даними видання, раніше 54,84% акцій заводу належали компанії "Бринкфорд", 22,02% - компанії "Форт Ассет Менеджмент лімітед" (Великобританія), 10% - компанії "Проминек" (Київ).

Журналісти також відзначають, що в березні міський голова Керчі Олег Осадчий обговорив з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко ситуацію, яка склалася з виплатою заборгованості по заробітній платі керченськими підприємствами усіх форм власності.

Зокрема, повідомляє "Обком", він проінформував прем'єра про те, що заборгованість заводу "Затока" перед робітниками складає 6,5 млн. грн., і власники контрольного пакету акцій не виконують своїх зобов'язань по її погашенню.

Керченський суднобудівний завод "Затока", побудований у 1938 році, є головним у СНД підприємством по будівництву сучасних середньотоннажних танкерів водотоннажністю 85 тисяч тонн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування