Мер Львова оголосив голодування

Середа, 8 червня 2005, 13:47
Мер Львова Любомир Буняк оголосив голодування на знак протесту проти системи судочинства у Львові.

Про це він заявив журналістам у Львові.

"Я як мер Львова, як громадянин України не можу залишитися байдужним до проблем судочинної діяльності в місті Львові, яка почала набувати тенденційного, упередженого й улесливого характеру. Вимушений вдатися до крайніх заходів і із сьогоднішнього дня оголошую голодування на знак протесту й непримирення зі свавіллям суддів", - заявив він.

Зі слів Буняка, він вимагає направити у Львів повноважну комісію для перевірки зазначених фактів і зробити все, щоб не допустити надалі порушень норм права при здійсненні судочинства.

Буняк вимагав перегляду судових рішень, починаючи з першої судової інстанції, у справах за його участю, у присутності представників міжнародних правозахисних організацій.

Він додав, що, оголошуючи голодування, хоче звернути увагу вищого керівництва країни й громадськості на ситуацію, що склалася із судочинством у Львові, оскільки, "на кількаразові звернення від мене й від виконкому Львівської міськради до керівництва країни не було реакції".

Зі слів Буняка, за останні 2 роки у Львові склалася нестабільна ситуація через рішення судів, зокрема, рішення про арешт майна й рахунків міськради, скасування підвищення тарифів на комунальні послуги, рішення про виплату Буняком компенсацій моральної шкоди депутатам Верховної Ради Ярославу Кендзьору й Олександру Гудимі.

Він також повідомив, що також суди задовольнили 7736 позовів учителів на 4,5 млн. гривень з виплати заборгованості із зарплати.

"Я не вважаю себе винним ні перед ким: ні перед Кендзьором, ні перед Гудимою. Я нікого з них не кривдив", - сказав Буняк.

Як відомо, у понеділок Апеляційний суд Львівської області зобов'язав Буняка виплатити 50 тис. гривень компенсації депутатові Ради Кендзьору за завдану моральну шкоду.

У травні Галицький районний суд Львова зобов'язав Буняка виплатити 50 тис. гривень компенсації депутатові Ради Гудимі за моральну шкоду.

Депутати подали на Буняка в суд за те, що він нібито привселюдно назвав Кендзьора агентом КДБ, а Гудиму обвинуватив у привласненні мільйона гривень, які були пожертвувані на помаранчеву революцію. Усі ці обвинувачення Буняк заперечував.

Державна виконавча служба кілька разів приймала рішення про арешт рахунків Львівської міськради за невиконання рішення суду про виплату грошової винагороди братам Сухорським за проект пам'ятника поетові Тарасу Шевченку у Львові.


Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News