Ющенко наказав скасувати всі круті номери включно з синіми

Понеділок, 18 липня 2005, 14:53
Президент Віктор Ющенко доручив МВС скасувати всі спеціальні автомобільні номери включно з міліцейськими.

Про це Ющенко заявив під час засідання колегії МВС, розкритикувавши ДАІ за невиконання його розпорядження щодо спецномерів.

"У нас для всіх повинні бути єдині номери, починаючи з президента. Я не хочу, щоб там було МІ, ВР, КМ", - сказав Ющенко.

Він також висловився проти того, щоб спеціальні номери були навіть у міліції. "Тільки дозволиш міліції мати свої номери, у всіх з'явиться спокуса. А як же СБУ переживе? Умре. А генпрокуратура як? Тому вийде, що у всій владі спецномери", - додав Ющенко.

На аргумент присутнього секретаря Ради нацбезпеки Петра Порошенка, що міліції потрібні спецномери для виконання оперативних завдань, Ющенко відповів: "Міліція, щоб виконувати спеціальні функції, має спеціальні інструменти, обладнана спеціальним обладнанням, обписана (словом "міліція") з усіх сторін".

Як пояснив журналістам держсекретар Олександр Зінченко, планується скасування всіх номерів спеціальних серій та кольорів. За його словами, можливо, залишаться три спецномери для президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради.

Водночас міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловився за збереження синіх номерів, але з нанесенням на борт автомобіля слова "міліція".

"Це дозволить відслідковувати, де є машина МВС, чи не стоять вони під ресторанами", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування