Ківалов витратив на вибори на 100 мільйонів більше

Четвер, 28 липня 2005, 18:55

У результаті неналежного управління Центвиборчкомом бюджетними коштами витрати на проведення виборів президента 2004 року збільшилися на 100,1 мільйонів гривень, забезпечення діяльності ЦВК – на 17,8 мільйонів гривень.

Про це агентству "Новини-Україна" повідомили в прес-службі Рахункової палати в четвер.

Крім того, ЦВК не за призначенням було використано 10,7 мільйонів гривень, неефективно – 13,5 мільйонів гривень, використано з порушенням чинного законодавства – 23,5 мільйона гривень.

За інформацією Рахункової палати, Центвиборчком як головний розпорядник коштами, всупереч вимозі законодавства, не забезпечив обґрунтованого і достовірного планування витрат держбюджету на власну діяльність і на проведення виборів президента України.

Аудитори Рахункової палати в ході перевірки з’ясували, що Центвиборчкомом "не створено системи внутрішнього контролю над правильним і цільовим використанням коштів держбюджету, які виділяються на проведення виборів, що унеможливлює ефективне управління бюджетними коштами і попередження бюджетних правопорушень".

Висновки колегії Рахункової палати з даного питання направлені президенту і парламенту України.

Звіт про результати перевірки використання ЦВК коштів держбюджету в 2004 році та у першому кварталі 2005 року направлено Центвиборчкому для вживання необхідних заходів по усуненню виявлених порушень, повідомили в прес-службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News