Тимошенко - третя найвпливовіша жінка світу

П'ятниця, 29 липня 2005, 10:24

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко посіла третє місце у списку 100 найвпливовіших жінок світу, оприлюдненому в американському журналі Forbes.

Це авторитетне видання регулярно вміщує списки найзаможніших людей світу, найвпливовіших політиків, найпопулярніших акторів тощо.

Жіночий список складено лише вдруге, а представниця України потрапила до нього вперше.

Найвпливовішою жінку світу часопис визнав держсекретаря США Кондолізу Райс - першу темношкіру американку, яка посіла одну з ключових посад у президентській адміністрації.

На другому місці - віце-прем'єр і міністр охорони здоров'я Китаю Ву Ї, яку називають китайською "залізної леді".

Тимошенко випередила таких відомих жінок як телезірка Опра Вінфрі, дружина засновника "Майкрософту" Мелінда Ґейтс, виконавчий директор найбільшого інтернет-аукціону eBay Маргарет Вітман тощо.

Укладачі списку особливо відзначили появу українського прем'єра у чільній трійці, заявивши, що Тимошенко, яка відіграла вирішальну роль під час Помаранчевої революції, "використала свій статус, щоби змінити навколишній світ".

За словами редактора Forbes, саме такі якості є ключовими для впливової жінки – "не лише мати амбіції, але робити конкретну справу і бути прикладом і натхненням для інших".

Старший редактор Forbes Елізабет Макдональд відзначила, що "Юлія - надзвичайно мужня жінка. Вона була одним з лідерів революції, що повалила комуністичний режим, і не побоялася виступити проти олігархів".

Бі-Бі-Сі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News