"Криворіжсталь" знову виставили на продаж. Її куплять кращі світові компанії?

Середа, 10 серпня 2005, 12:46

Фонд державного майна 10 серпня оголосив повторний конкурс з продажу 93,02% акцій найбільшого в Україні гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Про це в середу повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Конкурс з продажу "Криворіжсталі" відбудеться 24 жовтня 2005 року. ФДМИ виставив на продаж 3 590,038 млн. акцій комбінату за стартовою ціною 10 млрд. гривень.

Статутний фонд комбінату складає 3 859,533 млн. гривень, акції випущені в бездокументарній формі і зберігаються на рахунку в цінних паперах, відкритому банком ING Bank (Україна).

За умовами конкурсу, покупець має забезпечити дохід від реалізації комбінату протягом 5 років після підписання договору купівлі-продажу на рівні не менше 9,5 млрд. гривень у цінах 2005 року з урахуванням рівня інфляції, а також першочергову реалізацію продукції комбінату на внутрішній ринок за ринковими цінами.

Крім того, покупець має забезпечити металургійне виробництво в повному обсязі залізорудною сировиною і коксом власного виробництва з корінним поліпшенням їхніх якісних характеристик шляхом проведення реконструкції і модернізації виробничих потужностей у 2006-2015 роках.

Покупець також має не допускати утворення простроченої заборгованості по заробітній платні працівникам комбінату та у державні цільові фонди, а також забезпечити поліпшення екологічних показників роботи підприємства.

Крім того, відповідно до кваліфікаційних умов конкурсу, покупець повинен мати не менше ніж 3-річний досвід роботи в чорній металургії або пов'язаних з нею галузях.

Водночас "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg повідомило, що світові лідери в сталеливарній промисловості Mittal Steel Co. і Arcelor SA візьмуть участь у конкурсі на покупку пакета акцій "Криворіжсталі".

Світові виробники сталі скуповують активи східноєвропейських і азіатських компаній, прагнучи скоротити витрати після того, як ціни на сталь опустилися з рекордної оцінки.

"Компанії прагнуть знаходитися там, де зосереджена основна сировина і спостерігається зростання виробництва", - відзначив аналітик з Deutsche Bank AG Паскаль Спано, який рекомендує купувати акції Arcelor. "Східна Європа й Україна - саме такі регіони", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...