ЮЩЕНКО: ТИМОШЕНКО ЗЛОВЖИВАЛА ПОСАДОЮ, СПИСУЮЧИ 8 МІЛЬЯРДІВ БОРГІВ

Вівторок, 13 вересня 2005, 20:50

Президент України Віктор Ющенко звинувачує екс-прем'єра ЮліюТимошенко в зраді ідеалів Майдану та використанні посади прем’єра задля власних інтересів.

Про це президент сказав в інтерв'ю міжнародному агентству новин Associated Press у вівторок, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Він сказав, що коли Тимошенко очолювала Єдині Енергетичні системи, вона накопичила 8 мільярдів гривень боргів і намагалась використати посаду прем’єр-міністра, щоб домогтися їх списання. Президент не надав інших деталей.

"Багато речей, які робила прем’єр-міністр, відбувалися за лаштунками, і мали на меті вирішувати її проблеми" – сказав Віктор Ющенко.

Ющенко повторив свої попередні твердження, що Тимошенко діяла в інтересах окремих бізнесових кіл, і натякнув, що рішення, винесені урядом довкола реприватизації Нікопольського феросплавного комбінату, яким раніше володів зять екс-президента Кучми, Віктор Пінчук, "стали останньою краплею, яка примусила його відправити уряд у відставку".

Він сказав, що повністю заспокоївся після цього рішення і не очікує жодних несподіванок у приватизаційних справах.

"Вже четвертий день я приходжу на роботу зі спокійним сумлінням", - сказав Ющенко АП.

Водночас він сказав, що вітатиме повернення Тимошенко до уряду, якщо вона повернеться до принципів помаранчевої революції, які вона забула.

"Я думаю, якщо ми повернемося до цінностей, про які казали на Майдані, а не авантюризму, який був в уряді, я протяну мою руку кожному", - відповів Ющенко на обіцянку Тимошенко виграти парламентські вибори і повернутися в крісло прем’єра.

Ющенко визнав, що його популярність дещо впала, але причинами цьому він вважає свободу слова і преси, а також великі сподівання, які покладали українці на владу.

"Те, чого чекали люди, ще далеко не виконано" – сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування