Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський "настукав" на Ющенка і допомагає людям Медведчука розпочати імпічмент

Середа, 14 вересня 2005, 16:07

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук заявив, що російський бізнесмен Борис Березовський фінансував виборчу президентську кампанію Віктора Ющенка.

Про це він заявив у середу на прес-конференції.

За словами Кравчука, Березовський підтвердив йому в телефонній розмові, що фірми, які належать Березовському, перевели 15 мільйонів доларів на рахунки фірм, які фінансували кампанію Ющенка.

"Березовський тривалий час вів телефонні переговори з Ющенком щодо фінансування перемоги демократії в Україні", - повідомив Кравчук.

Також він зауважив, що "15 мільйонів – це не всі гроші". "Частина перераховувалась, а частина перевозилась", - сказав він.

Посилаючись на Березовського, Кравчук також повідомив, що представники Ющенка Давид Жванія, Роман Безсмертний і Олександр Третьяков відвідували Лондон в питаннях фінансування Ющенка. За словами Кравчука, в цій справі є й інші фігуранти, прізвища яких Березовський назве пізніше.

Кравчук звернувся з письмовими зверненнями до Жванії, Третьякова, Ющенка і Безсмертного з проханням надати пояснення.

Кравчук заявив, що в разі підтвердження інформації "Верховна Рада розпочне процедуру імпічменту президенту". За його словами, процедура імпічменту є довгою і може закінчитися вже за нового парламенту.

На питання, чи встановлював Кравчук термін відповіді президенту, той сказав, що це некоректно і, зокрема, уточнив, "коли і в якій формі має визначити Віктор Андрійович".

У цей же час Кравчук зазначив, що не буде звертатися за перевіркою цієї інформації до Генпрокуратури. Йому "достатньо відповіді президента".

На питання, чому він не звертався до Ющенка телефоном, як і до Березовського, той відповів, що після невдалих телефонних звернень ще на початку року відправляв представників особисто до Ющенка, але Третьяков відповів: "Віктор Андрійович приймати соціал-демократів з ноликом не буде".

Кравчук вимагає підтвердження або спростування інформації від президента, бо "президент, як і дружина Цезаря, повинен бути поза всякою підозрою".

Як відомо, російського бізнесмена Бориса Березовського і звільнену Віктором Ющенком Юлію Тимошенко пов'язують давні стосунки. Раніше Березовський заявляв, що відставка уряду Тимошенко – це "особистий крах" Ющенка як президента.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...