ООН виганяє українців з Лівану і звинувачує їх у корупції

Вівторок, 6 вересня 2005, 13:49

Організація Об’єднаних Націй вимагає виведення українського миротворчого контингенту з Лівану.

Про це повідомляє 5 канал у вівторок.

Крім того, ООН звинувачує українських військових у численних фінансових зловживаннях, не розголошуючи, в яких саме.

Речник Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук підтверджує цю інформацію. За його словами, в Україні було проведено розслідування і навіть порушено кілька кримінальних справ.

Водночас Філіпчук заявив, що Україна хоче домогтися того, щоб ООН переглянула свою ініціативу замінити український миротворчий контингент у Лівані контингентом іншої країни.

"Ми зробимо все, щоб рішення про заміну нашого контингенту було переглянуте", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Філіпчук пояснив, що пропозиція ООН вивести українських миротворців - це лише початок процедури, і вона повинна пройти узгодження на кількох рівнях.

"З боку ООН була запропонована процедура заміни нашого батальйону на інших миротворців. Це тільки початок процедури", - сказав Філіпчук.

З його слів, Україна також докладе усіх зусиль, щоб цей випадок у Лівані не зашкодив українській миротворчій місії загалом.

"Ми зробимо максимально все, щоб це не торкнулося нашої участі в миротворчих операціях в цілому", - сказав він.

Філіпчук повідомив, що зараз рішення про направлення українських миротворців у зону Голанських висот перебуває на стадії розгляду, і результату його можна очікувати найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування