Жванія розповів, про що говорив з Березовським. І хоче, щоб міністрам вистачало на ресторан

Середа, 12 жовтня 2005, 10:02

Давид Жванія обіцяє судитися з Борисом Березовським, якщо той буде і далі приписувати українського екс-міністра до платіжок нібито фінансування виборів Віктора Ющенка.

"Яке я маю відношення до його (Березовського) платіжок? Ніякого. Нуль! А якщо він буде продовжувати так діяти, то я подам до суду, тому що це наклеп", - сказав Жванія в інтерв'ю "Українській правді".

Як відомо, у вівторок були оприлюднені свідчення Березовського слідчій комісії Верховної Ради, де російський екс-олігарх заявив, що Жванія приїжджав до нього в Лондон із проханням фінансувати "демократичні інститути" в Україні. Він навіть нібито вказав конкретні офшорні фірми для перерахування грошей.

Жванія підтвердив, що зустрічався з Березовським. "Може, ну, не сім разів, як говорить він – кілька разів, я не рахував", - сказав Жванія. "Але я не маю стосунку ні до компаній, ні до рахунків", - додав він.

"Ми обговорювали все що завгодно, довгі розмови ні про що і про усе: що відбувається в Україні, як буде на виборах...", - додав Жванія. "Я спілкувався із сотнею людей, але вони ж не говорять, що фінансували вибори".

На думку Жванії, ці висловлювання Березовського пояснюються його бажанням стати політиком.

"Березовському все рівно, що він говорить! Він дуже хоче стати політиком, але ним не стане. Я теж можу розповісти, що пропонувалося під час різних розмов – але не буду, тому що я відбувся як політик, а не як шоу-мен", - сказав Жванія.

За словами Жванії, усе було навпаки в порівнянні з тим, що розповідав Березовський. "Не я попросив Патаркацишвілі (соратник Березовського) організувати зустріч, а Патаркацишвілі перший запропонував зустрітися з ним і з Березовським", - додав він.

Жванія сказав, що до 2003 року, коли ця зустріч відбулася, він не був знайомий з Березовським.

Говорячи про своє політичне майбутнє, Жванія сказав, що хоче повернутися в уряд після виборів 2006 року на посаду в економічному блоці.

"Мені це ближче, хоча я відбувся й у Міністерстві з надзвичайних ситуацій", - сказав Жванія.

Своє звільнення він пояснив наслідками боротьби за "відділення влади від бізнесу".

"Суспільство, включаючи журналістів, вважало, що у владі замість людей багатих і успішних треба одержати професійних хабарників", - сказав Жванія.

"Як міністрові можна прожити без додаткових доходів на цю зарплату і хоча б два рази на тиждень відвідати ресторан?", - відзначив Жванія.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування