ЮЩЕНКО – ПОЛІТИЧНІЙ КРИЗІ ПОКЛАДЕНО КРАЙ. У Тимошенко - "червона картка"

Четвер, 6 жовтня 2005, 12:48

Президент Віктор Ющенко заявляє, що політичній кризі, яка виникла на початку вересня, покладено край.

Про це він сказав на економічному форумі "Україна-ЄС", який відбувається у Львові у четвер.

"Я хочу пояснити, що та криза, яка виникла на початку вересня в Україні, криза політична, сьогодні себе вичерпала. Вчора ми поставили крапку у темі формування уряду", - сказав президент.

Ющенко вкотре розкритикував діяльність уряду Юлії Тимошенко.

"Рік цей ми почали з темпів росту економіки 6,5% приросту ВВП. 9,3% - це була наша макроекономічна мета приросту валового продукту... Прийшлося двічі переглядати цей показник, останній час у червні. Показники падали приблизно на 1,5 пункти в місяць, і в серпні Україна мала мінус 1,6% приросту ВВП", - сказав Ющенко.

Президент охарактеризував дії уряду Тимошенко "червоною карточкою того, що економічні процеси розвернулися у протилежному напрямку".

Ющенко також розкритикував митну, податкову, інвестиційну політику попереднього уряду, а також ситуацію з ліквідацією вільних економічних зон.

"Я хочу заявити, друзі, що найближчим часом нинішній уряд сформує відповідь для того, щоб учасники вільних економічних зон не відчули себе постраждалими... Я разом з урядом поділяю ту відповідальність, яку треба нести перед подібними рішеннями перед вами", - сказав він. Після цієї фрази зал зааплодував.

За словами Ющенка, ефективна соціальна політика може реалізуватися тільки за раціональної економіки, "де, з одного боку, будуть соціальні баланси, а з іншого – турбота про розвиток бізнесу".

Ющенко також звернувся до всіх присутніх "з цією чумою, яка називається корупцією, боротися разом". "Ми повинні в цьому питанні бути партнерами", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування