Для Стецьківа Порошенко "прокладка", а у Тимошенко з Ющенком буде "легка атлетика"

Четвер, 6 жовтня 2005, 15:26

Екс-президент НТКУ Тарас Стецьків стверджує, що екс-секретар РНБО Петро Порошенко блокував процес створення громадського телебачення на базі національної телерадіокомпанії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Україні молодій", опублікованому у четвер.

"Якби я в серпні знав, що у вересні президент звільнить Порошенка, то ще подумав би, чи варто писати заяву про звільнення i йти з посади президента НТКУ", - сказав Стецьків.

За його словами, в серпні він був упевнений, що "оточення президента на чолі з Порошенком домінує у процесі прийняття його рішень".

Стецьків також стверджує, що вперше він зустрівся з Віктором Ющенком лише у серпні, а до того він мав кілька "дуже гострих суперечок з його оточенням".

"Вони говорили від імені президента. І сказали так: точка зору президента тобі має бути відома — ніякого суспільного телебачення! Але це вони говорили, а не Ющенко", - сказав він.

На уточнююче запитання, хто саме йому це говорив, Стецьків відповів: "Ну, припустимо, Петро Олексійович говорив. І ще деякі люди".

За його словами, "це був такий великий блеф — коли відбувалися такі розмови, "вони" завжди казали: навіщо нам ходити до президента, ми й так знаємо його точку зору! Він на таку-то тему думає таке-то".

"Тобто ці люди ("оточення") свої власні намiри видавали за слова президента... Це була така собі прокладка між усіма нами і президентом", - сказав Стецьків.

Водночас, на думку екс-президента НТКУ, після відставки Порошенка "відкриваються нормальні можливості".

Характеризуючи майбутню передвиборчу кампанію, Стецьків зазначив, що, "коли Ющенко боровся з Януковичем, то це справді можна було порівняти тільки з боксерським рингом, бо це була жорстока бійка — без правил з протилежної сторони, а зараз треба забути про бокс і зайнятися легкою атлетикою".

"Тобто не воювати між собою, а просто стати на старті в однакову позицію і бігти — хто перший прибіжить, той і виграв. Каже ж Юлія Володимирівна, що піде паралельним курсом — от хай паралельним курсом свою стометрівку й долають. Хто переможець — той і має право "першої ночі": формування уряду", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування