Тимошенківці не поділили місце під Верховною Радою з чорнобильцями. Вони побилися

Вівторок, 1 листопада 2005, 09:36

Фракції Блоку Юлії Тимошенко та "Єдиної України" подали на розгляд Верховної Ради законопроект, згідно з яким всі кошти, отримані від повторного продажу "Криворіжсталі", мають піти на повернення внесків громадян Ощадбанку СРСР.

Про це з парламентської трибуни у вівторок повідомив лідер фракції "Єдина Україна" Богдан Губський.

"Ми наполягаємо, що всі 24,2 мільярди гривень, які були виручені від продажу "Криворіжсталі", треба спрямувати на компенсацію грошових заощаджень, втрачених людьми в Ощадбанку", - сказав він.

Водночас близько 200 прихильників БЮТ з 9 ранку вівторка пікетують будівлю Верховної Ради.

Як передає кореспондент "Української правди", вони вимагають створити спеціальний фонд, який регулюватиме витрату коштів від повторного продажу "Криворіжсталі".

Друга їхня вимога – створити спеціальну слідчу комісію щодо розслідування обставин першої приватизації підприємства, а також дати завдання генпрокурору перевірити ці обставини і притягнути до відповідальності винних у цій незаконній приватизації.

Поряд з прихильниками БЮТ розташувались близько 300 представників Чорнобильців України. За їхніми словами, вони прийшли відстоювати свої власні права і соціальні гарантії.

Близько 10 ранку між ними та прихильниками БЮТ відбулася невелика сутичка, оскільки "чорнобильці" не дозволяли прихильникам БЮТ стояти поряд з собою, мотивуючи це тим, що акція БЮТ є політичною, а їхня – соціальна.

Ситуацію розв’язали міліціонери, які пояснили мітингувальникам, що тут кожен може відстоювати свої права.

Близько десятої до мітингувальників підійшов Губський. Він повідомив про законопроект, за яким усі 24, 2 млрд. грн. від продажу "Криворіжсталі" мають піти на погашення заощаджень Ощадбанку СРСР.

"Ви підтримуєте цю ініціативу?", - спитав Губський мітингувальників.

"Так!", - голосно разом відповіли вони.

"Тоді за вашою ініціативою ми будемо зараз звертатися до Верховної Ради з пропозицією винести цей законопроект на порядок денний, щоб ми могли вже сьогодні проголосувати", - сказав він.

Після того, як Губський пішов, прихильники БЮТ почали скандувати "Юля!". Водночас представники Чорнобильців намагаються їх перекричати, скандуючи "Ганьба!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування