Хвороба Тимошенко і Кінаха передалася новому уряду

Вівторок, 1 листопада 2005, 09:52

Прем’єр-міністр Юрій Єхануров заявляє про плани продати ще три державні підприємства.

Про це він заявив в інтерв'ю американській газеті "The Washington Times", повідомляє Радіо "Свобода".

"Пригадавши успішний продаж на аукціоні металургійного підприємства “Криворіжсталь”, Єхануров висловив великий оптимізм щодо того, що нині відбувається в Україні. А уряд, за його словами, так задоволений аукціоном, що планує продати ще три державні підприємства", - повідомляє Свобода.

За словами Єханурова, серед цих підприємств буде й монополіст у галузі телефонного зв’язку "Укртелеком".

В той же час перший віце-прем'єр Станіслав Сташевський зазначив, що зараз міністерства аналізують діяльність приблизно чотирьох десятків компаній і холдингів, контрольними пакетами акцій яких володіє держава, повідомляє "Нєзавісімая газєта".

"Більшість з цих підприємств збиткові, хоча можуть давати великі прибутки в бюджет", – пояснив Сташевський. Він сказав, що 17 листопада уряд прийме остаточне рішення про майбутнє кожного з таких об'єктів.

Аналітики вважають, що заява Сташевського є анонсом нової хвилі "великої приватизації", що починається в Україні, зазначає видання.

Раніше під час прем’єрства Юлії Тимошенко також існував список підприємств на реприватизацію. Причому кількість підприємств у списку Тимошенко та у списку колишнього першого віце-прем'єра Анатолія Кінаха відрізнялася.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування