Тимошенко з генералами "зупинила" війська і не хотіла псувати революцію синцем

Середа, 23 листопада 2005, 21:32

Юлія Тимошенко вважає, що наказ про направлення внутрішніх війська на штурм Майдану віддав екс-президент Леонід Кучма.

Про це вона розповіла в інтерв’ю 5 каналу з нагоди річниці помаранчевої революції.

"Така надзвичайна ситуація була. Тоді Кучма через треті руки віддав команду внутрішнім військам по всіх можливих магістралях рухатися на Київ і розганяти акцію, що була на Майдані", - зазначила Тимошенко.

"Люди в надрах СБУ, Міноборони, МВС підтвердили, що такі команди були видані і в певний момент війська МВС почали отримувати військову зброю з патронами", - додала вона.

За словами Тимошенко, в цей час вона запросила для зустрічі генералів, які були на боці Майдану, і "залишалася там поки ми спільними зусиллями не зупинили рух озброєних військових".

"У мене на очах генерал Міноборони головнокомандувач сухопутних військ Петрук чітко став на бік народу й конституції. Так само як Галака, який очолював військову розвідку і мав у підпорядкуванні елітарні війська. Вони попередили керівників МВС, що якщо хоча б один крок озброєні військові МВС зроблять до Майдану, то армія й елітарні війська розвідки стануть на бік народу", - розповіла Тимошенко.

Після цього, за її словами, керівник внутрішніх військ МВС, "на свій розсуд", дав наказ зупинити війська.

Водночас Тимошенко також розповіла, що не мала наміру брати штурмом адміністрацію президента Кучми, коли вела туди людей, а лише її блокувати.

"Наша революція ставила занадто великі і світлі цілі, щоб зіпсувати її хоч краплею крові, хоч одним синцем", - пояснила вона.

Щодо того, чи досягла революція мети, Тимошенко сказала, що "необхідно завершити цей бій".

"Коли клани не будуть впливати на політику, а будуть чесно й толерантно в межах закону займатися бізнесом. Не будуть корумпувати чиновників. І коли чиновники створюватимуть рівні умови для всіх. Коли не буде відкату, тіньових схем і залежних ЗМІ", - зазначила екс-прем'єр.

На питання, чи допускає вона повторення Майдану, Тимошенко сказала, що Україні будуть потрібні "ще одні чесні вибори".

"Україні потрібна буде невгамовна активність людей, що готові захищати честь своєї країни. Бо йдеться про ще одні найсуттєвіші вибори в історії України", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News