Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістам дозволили "шурувати бруд", якщо вони це доведуть

Четвер, 22 грудня 2005, 11:43

Депутати уточнили правила для журналістів у Цивільному кодексі щодо поширення інформації.

Верховна Рада у четверг прийняла закон України "Про внесення змін до Цивільного кодексу України" (щодо права на інформацію), повідомив Інститут медіа права.

За це проголосував 281 депутат з 409.

Положення закону спрямовані на вдосконалення механізму регулювання правовідносин, що виникають у зв'язку з реалізацією прав фізичних і юридичних осіб на одержання, поширення і збір інформації.

Зокрема, законом внесені зміни до одіозної 277 статті Цивільного кодексу, відповідно до якого негативна інформація про особу вважалася недостовірною.

У новій редакції частина 3 статті 277 звучить так: "Негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного".

Крім того, законом надається можливість використання імені фізичної особи у творах документального характеру без його згоди, а у випадку його смерті без згоди родичів.

Відповідно до закону, при поширенні інформації з офіційних джерел, особа повинна робити відповідні посилання на джерело такої інформації.

У випадку визнання розповсюдженої інформації недостовірною, особа, яка її поширювала, не буде нести за це відповідальність.

Цей законопроект був внесений ще в травні 2003 року депутатами Миколою Томенком, Юрієм Артеменком, Сергієм Гмирею, Едуардом Матвійчуком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування