СУД ЗВІЛЬНИВ МЕДВЕДЬКА. Він нікуде не піде

Понеділок, 5 грудня 2005, 13:01

Печерський суд Києва призупинив дію указу президента про призначення Олександра Медведька на посаду генерального прокурора.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 1 грудня 2005 року, повідомляє УНІАН.

Печерський райсуд ухвалив рішення про задоволення позову Піскуна до президента, третя особа - Олександр Медведько, про бездіяльність глави держави.

В забезпечення позову до вирішення справи по суті суд ухвалив "призупинити дію указу президента про призначення Медведька генпрокурором".

Як зазначається в ухвалі, Піскун у позові просить суд визнати незаконною бездіяльність президента, оскільки не виконується рішення Шевченківського райсуду Києва від 18 листопада 2005 року, який визнав незаконним указ президента про звільнення Піскуна та поновив його на посаді генпрокурора.

Піскун вказує на те, що до теперішнього часу не може приступити до виконання своїх посадових обов'язків на посаді, оскільки його не допускають в приміщення Генпрокуратури.

Як йдеться в ухвалі, Піскун подав заяву, у якій просив "заборонити будь-яким особам, крім Піскуна, реалізовувати права та виконувати посадові обов'язки генпрокурора, призупинити дію указу президента від 4.11.2005 р. №1542/2005 "Про призначення Медведька генеральним прокурором України".

Судом встановлено, що перебування Медведька на посаді генпрокурора "може призвести до негативних і невідворотних наслідків у правоохоронній системі України".

Згідно з ухвалою, перебування Медведька на посаді може "також спричинити значної шкоди в роботі Генпрокуратури, що захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, тому заява про забезпечення позову підлягає задоволенню".

Ухвала може бути оскаржена в Апеляційному суді м. Києва.

Водночас прес-служба Генпрокуратури повідомляє, що дану ухвалу в установленому законом порядку у понеділок оскаржено.

Генпрокуратура також заявляє, що дана ухвала постановлена суддею Остапчук "з явним перевищенням владних повноважень, грубо нехтуючи вимогами Кодексу адміністративного судочинства, статтею 24 якого передбачається розгляд справ щодо рішень, дій чи бездіяльності президента виключно колегією у складі трьох суддів".

"Крім того, при прийнятті рішення допущено інші грубі, очевидні порушення закону", - сказано в повідомленні.

Також прес-служба заявляє, що, згідно з чинним законодавством, генпрокурором може бути особа, призначена указом президента за згодою Верховної Ради. "Такою особою, тобто генпрокурором, є Медведько Олександр Іванович", - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News