Литвин вирішив здійснити третю спробу

Вівторок, 10 січня 2006, 09:52

Верховна Рада, як очікується, на нинішньому пленарному тижні може розглянути питання про обрання суддів Конституційного суду за своєю квотою.

Таку пропозицію на погоджувальній раді в понеділок вніс голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Спікер звернувся до учасників засідання з пропозицією обговорити питання про призначення суддів КС за квотою парламенту і про приведення до присяги всіх суддів КС.

Литвин попросив керівника комітету з питань правової політики Василя Онопенка доповісти про те, чи виконали кандидати на посаду судді КС усі норми законодавства, зокрема, які вимагають скласти з себе повноваження, несумісні з роботою в КС.

Він запропонував обговорити питання про можливості на нинішньому пленарному тижні обрати суддів КС за квотою парламенту для того, щоб привести до присяги всіх суддів КС - обраних з'їздом суддів, призначених президентом і парламентом - на наступному пленарному тижні, що відбудеться на наступній сесії парламенту.

Як відомо, раніше Верховна Рада двічі не змогла обрати суддів Конституційного суду.

Крім того, Литвин повідомив, що в п'ятницю, 13 січня, відбудеться закриття 8-й сесії Верховної Ради України 4-го скликання.

За словами спікера, пропонується, щоб закриття сесії відбулося в п'ятницю о 12.00.

Перед цим депутатам буде запропоновано розглянути 8 питань порядку денного на нинішній пленарний тиждень.

У цілому, за його словами, на пленарному тижні з 10 по 13 січня за пропозиціями фракцій і комітетів парламенту буде розглянуто 100 питань.

Литвин повідомив, що 13 законопроектів внесені урядом і 3 визначені президентом як невідкладні.

Крім того, сказав спікер, у середу пропонується провести вечірнє засідання (відповідно до регламенту, у середу парламент працює в пленарному режимі тільки на ранковому засіданні).

9-а, остання сесія парламенту нинішнього скликання, відкриється 7 лютого.

Таке рішення Рада ухвалила 15 грудня 2005 року. Крім того, було ухвалено рішення, що останнє пленарне засідання відбудеться 4 квітня, при цьому сесію закривати не будуть.

26 березня в Україні пройдуть вибори у Верховну Раду на пропорційній основі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...