Єхануров шокував фракцію Литвина, депутати думають про відставку Кабміну

Вівторок, 10 січня 2006, 10:50

Керівник фракції Народної партії Ігор Єремєєв обурений низькою якістю документів, поданих Кабміном щодо ситуації з газопостачанням російського газу в Україну.

"На погоджувальній раді зранку були роздані матеріали від Єханурова щодо газу. Вони є настільки недосконалими, що на базі цієї інформації можна приймати рішення про відставку уряду", - сказав Єремєєв журналістам у вівторок.

Водночас, за його словами, рішення про відставку уряду Народна партія не ухвалювала. "Ми будемо визначатися безпосередньо у сесійній залі після виступу прем’єра, оскільки, можливо, він подасть якусь ще досі не оприлюднену інформацію", - додав Єремєєв.

Він сказав, що Народна партія – це "конструктивна сила і готова змінити свою точку зору заради добробуту народу України".

Єремєєв також сказав, що відставка міністра палива та енергетики Івана Плачкова і керівника "Нафтогазу" Олексія Івченка "не вирішує ситуації, а є лише випусканням пари".

Він сказав, що найголовнішим є відмовитися від підписаної угоди щодо газопостачання між "Нафтогазом" і "Газпромом", підписаної 4 січня 2006 року.

Водночас лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук сказав, що у Верховній Раді готується проект постанови про відставку уряду Юрія Єханурова.

"Такий проект готується", - сказав Кравчук у коментарі "Українській правді".

За його словами, у разі внесення такої постанови, есдеки поставлять під нею свій підпис і голосуватимуть за її ухвалення.

Кравчук додав, що такий проект постанови "вже підготовлений" і найближчим часом для його внесення під документом будуть збиратися підписи керівників фракцій.

Водночас лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз заявив, що фракція зареєструвала проект постанови, яким рекомендується уряду звільнити із займаних посад Плачкова та Івченка.

"Є проект постанови від нашої фракції, який дає можливість уряду глобально розглянути це питання (ситуацію з газопостачанням російського газу)", - сказав він.

"Щодо претензій до конкретних посадовців, то у варіантах розповсюдженої постанови йдеться про те, що ці люди мають бути покарані. У постанові названі конкретні прізвища, але тут ініціативу потрібно відвести Кабінету міністрів", - зазначив Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування