Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГАЙДУК НЕ СТАВ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄРОМ ЧЕРЕЗ УЛЬТИМАТУМ? ЄХАНУРОВ ДУМАЄ, ЩО ВИНЕН РИБАЧУК

Вівторок, 10 січня 2006, 12:11

Указ президента про призначення Віталія Гайдука віце-прем'єром не набрав чинності, тому що міністр палива й енергетики Іван Плачков і голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко відмовлялися працювати під його керівництвом.

Про це заявила лідер партії "Віче" Інна Богословська в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як стверджує Богословська, Плачков і Івченко заявили про це президенту після того, як він увечері 30 грудня в прямому телеефірі повідомив про призначення Гайдука віце-прем'єром, який буде курирувати паливно-енергетичний комплекс.

"Після того, як президент зробив заяву у прямому ефірі телеканалу "Інтер", до нього з'явилися керівники паливно-енергетичного комплексу, у числі яких були пан Плачков і пан Івченко і поставили ультиматум: у випадку призначення Віталія Гайдука на посаду віце-прем'єра вони не будуть працювати", - сказала вона.

Богословська підкреслила, що в результаті Гайдук, "фігура, відома в Україні і за її межами як високий професіонал у паливно-енергетичному комплексі", виявився взагалі не причетним до ведення переговорів з Росією".

"У результаті Гайдук, який уміє відстоювати інтереси України, що було доведено під час переговорів по газотранспортному консорціуму, виявився відстороненим від рішення питання, а Івченко і Плачков підписали ту принизливу для країни угоду, що привела до повної втрати Україною контролю над власним ринком газу і до всіх інших негативних наслідків, що закладені в цьому документі", - відзначила лідер партії "Віче".

Богословська вважає, що парламентська комісія, яка, скоріше за все, буде створена для аналізу можливих наслідків для України підписання угоди про врегулювання відносин у газовій сфері, необхідно "знайти відповідь, чиї конкретно інтереси фактично обслуговувалися представниками України під час переговорів з Росією по газу".

Водночас прем’єр Юрій Єхануров, виступаючи з трибуни парламенту у вівторок, підтвердив, що призначення Гайдука відбулося.

"Є призначення, але не оприлюднюється. Призначення відбулося, я чекаю відповідне повідомлення від секретаріату президента", - сказав він.

Як повідомлялося, документ ВАТ "Газпром" (РФ), НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія) підписали в Москві в ніч з 3 на 4 січня. Угоду за "Нафтогаз України" підписав Івченко. Документ також завізований Плачковим.

Ющенко 30 грудня в ефірі трьох українських телеканалів заявив, що віце-прем'єром з енергетичних питань призначений Гайдук.

Інформацію про його призначення наступного дня, 31 грудня, поширила прес-служба президента. Однак указ про призначення Гайдука віце-прем'єром так і не був опублікований.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...